Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.05.24.

/ 2018.05.23., szerda 17:26 /

Erősen indult az év - Az elemzői várakozásokat meghaladva, 4,7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság teljesítménye az első negyedévben az előző év hasonló időszakához képest, a szezonálisan és naptári hatással kiigazított adat szerint.

A KSH szerint a piaci alapú szolgáltatások, elsősorban a kereskedelem és a turizmus járult hozzá legnagyobb mértékben a bővüléshez. A kormány 2018 egészére 4,3 százalékos GDP-növekedést vár.

Újra árat emel a posta

Az év eleji általános drágítás után ismét emeli egyes szolgáltatásainak árát a Magyar Posta. Bár a leggyakrabban használt levélfeladási szolgáltatások díjszabása nem emelkedik, a nehezebb levelekért, ajánlott és tértivevényes küldeményekért többet kell majd fizetni – egyes csomagküldési kategóriák ára pedig akár 20 százalékkal is emelkedhet. Szakértők szerint várható volt a csomagküldés folyamatos drágulása, hiszen az internetes kereskedelem felívelésével egyre nagyobb teher hárul a logisztikai szolgáltatókra.

Autószőnyegek Komáromból

Komáromban nyitott autószőnyegeket és szigetelőanyagokat gyártó üzemet a svájci tulajdonú Autoneum. Agyár az indulása után évi 500 ezer autóhoz készít majd részegységeket, de a tervek szerint a közeljövőben kétszeresére emelkedhet a teljesítmény, és ezzel 150 munkahely jön létre. Az anyavállalat, az Autoneum 25 országban közel 12 ezer munkavállalót foglalkoztat. A társaság tavalyi nettó árbevétele meghaladta a 2,2 milliárd svájci frankot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.