Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.05.31.

/ 2018.05.30., szerda 15:47 /

Csökkenhet a gázár - A kormány megállapodott a jövő évi gázszállítás áráról és mennyiségéről az orosz Gazprommal – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Bár az egyezség részleteit, így az árakat sem hozták nyilvánosságra, az Európai Bizottság időközben lezárt egy az orosz gázmonopóliummal szemben három éve húzódó trösztellenes ügyet, mely véget vet a Gazprom piaci erőfölénnyel való visszaélésének a közép- és kelet-európai piacon. A határozat kijelöli az orosz gázóriás számára azokat a kereteket, melyek között a jövőben működnie kell az unió határain belül – s ez többek között az árak csökkentését is maga után vonja.

Javult a magyar versenyképesség

Öt helyet javított 2017-hez képest, így a 47. helyen áll Magyarország a svájci IMD üzleti iskola versenyképességi rangsorában. A jelentés szerint fejlődött a kormányzati és az üzleti hatékonyság, valamint az infrastruktúra, ugyanakkor az IMD a gazdaság összteljesítményében visszaesést mutatott ki. Bár a rangsor elismeri, hogy javult Magyarország versenyképessége, ezt elsősorban a kedvező gazdasági környezetnek tudja be. A svájci intézet javaslatai szerint komoly strukturális reformokra van szükség és vissza kell térni a demokratikus uniós értékekhez.

Új országos rádió

A Class FM korábbi országos kereskedelmi frekvenciáját a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. által üzemeltetett POP FM veszi át. Az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó rádió 18 frekvenciát tartalmazó hálózatban, a hatósági szerződés megkötése után 120 napon belül kezdheti meg a sugárzást. A Médiatanács a Class FM pályázatát formai okokból utasította el.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.