Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.07.

/ 2018.06.06., szerda 11:35 /

Kiszállnak a MET-ből - Eladja részesedését az energiakereskedő MET-csoportban Garancsi István és Nagy György, akárcsak az egyik alapító, a Mol, így a MET teljes egészében a menedzsment kezébe kerül.

Az ING bank közreműködésével megvalósuló tranzakció első lépcsőjeként a társaság vezérigazgatója, Lakatos Benjamin és néhány vezetőtársa válik tulajdonossá, majd melléjük lép be a menedzsment többi tagját képviselő MET Capital Partners AG. A társaság a napokban megvásárolta az Elmű romániai energiakereskedő cégét, és a jövőben további európai vásárlásokat tervez, amihez tőkét von be.

Francia tőke a Tranzitban

Az egyik legnagyobb európai baromfipiaci cégcsoport, a francia LDC megvásárolta a debreceni Tranzit-csoport 70 százalékos tulajdonrészét, ám az irányítás továbbra is az alapító Szabó családnál marad. Az alapító, Szabó Miklós szerint a hazai kacsa- és libapiacon vezető szerepet betöltő Tranzitnak a közép-kelet-európai terjeszkedéshez volt szüksége a tranzakcióra, mivel az európai baromfiszektor annyira koncentrált, hogy csak ilyen együttműködéssel nyílik esély a piacszerzésre. A Tranzit-csoport tavalyi összárbevétele elérte az 53 milliárd forintot.

Maradhat az Esmya

Korlátozásokkal ugyan, de piacon maradhat a Richter méhmióma kezelésére kifejlesztett Esmya nevű készítménye – döntött az Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága. Az Esmyával szemben még 2017 decemberében indult vizsgálat, miután több betegnél is akut májgyulladást fedeztek fel. A végső szót az Európai Bizottság mondja ki néhány hét múlva.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.