valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170511-123764

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170511-123764

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.08.

/ 2017.06.07., szerda 18:38 /

Mélyponton a versenyképességünk - A tavalyi 46.-ról az 52. helyre esett vissza Magyarország az IMD Versenyképességi évkönyv idei kiadása szerint a vizsgált 63 országból.

Hazánk helyezése a legrosszabb a kelet-közép-európai uniós tagállamok között. A svájci kutatóintézet a gazdasági teljesítmény, az infrastruktúra fejlettsége, a kormányzati és az üzleti hatékonyság alapján rangsorolja az országokat. Az eredményt a Nemzetgazdasági Minisztérium azzal magyarázta, hogy nagyrészt tavalyi adatokon alapul, így még nem tükrözi a gazdasági növekedés gyorsulását és a beruházások bővülését.

Új mobilnetet fejlesztenek

Zalaegerszegen indul el az 5G adatátviteli technológia magyarországi kísérleti fejlesztése – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A projekt a városban 40 milliárd forintból épülő járműipari tesztpályához, illetve az okosváros programhoz kapcsolódik, s célja, hogy Magyarország világszerte az elsők között vezethesse be az új technológiát.

Bővít a Bosch

Az előző évhez képest ötödével, 1149 milliárd forintra növelte teljes magyarországi árbevételét tavaly az idehaza autóipari részegységeket és kéziszerszámokat gyártó Bosch-csoport. Az alkalmazottak száma kétezerrel, 14200-ra nőtt. A vállalat ebben a hónapban kezdi el építeni Hatvanban új, 62 ezer négyzetméteres logisztikai parkját. Budapesti fejlesztési központja mellett 60 ezer négyzetméteres területet vett, ahol irodákat, laboratóriumokat és tesztpályát épít 2021-ig.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a választási csodafegyver: Orbán-ellenes népfront jön?

A teljes ellenzéki összefogást előkészítő trükk vagy partizánakció Gulyás Márton választásireform-mozgalma? A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy a kampány nagy vitája lehet a rendszer igazságossága, amely a francia voksolás után váratlanul aktuális lett.