Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.22.

/ 2017.06.21., szerda 16:47 /

Bevásárolt Csányi agrárcége - A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm agrár-élelmiszeripari csoport megvásárolta a több mint 10 ezer hektáron gazdálkodó Agroprodukt Zrt.-t, vagyis lényegében az első Orbán-kormány idején privatizált pápai állami gazdaságot.

Az ügyletet még a Gazdasági Versenyhivatalnak is engedélyeznie kell.

Sörgyárat vettek Szemereyék

Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán vásárolták meg a Pécsi Sörgyár Zrt.-t az osztrák Ottakringertől. A Szemerey testvérek érdekeltségébe tartozó MAVA Befektetési Kft. és a BanKonzult Commerce Kft. a sörgyár 99 százalékos tulajdonrészét szerezték meg. Közleményük szerint a közel jövőben igyekeznek majd újrapozicionálni az elmúlt években átlagosan félmilliárdos veszteséget elszenvedő sörgyárat.

Tőzsdére lép a Waberer’s

Hétfőn elindult a Waberer’s tőzsdei bevezetése, amelynek ajánlattételi időszaka várhatóan június 29-én zárul. A társaság az árfolyamsávot törzsrészvényenként 5100 és 6300 forint között határozta meg. Az ajánlattétel során nyilvános, illetve munkavállalói ajánlattételre és zártkörű, intézményi befektetők számára fenntartott részvényértékesítésre is sor kerül. A Waberer’s a tőzsdei bevezetésből származó várható bevétel jelentős részét, 32 millió eurót Lengyelország egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő közúti fuvarozószállítmányozó vállalata, a Link felvásárlására fordítaná.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!