Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.22.

/ 2017.06.21., szerda 16:47 /

Bevásárolt Csányi agrárcége - A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm agrár-élelmiszeripari csoport megvásárolta a több mint 10 ezer hektáron gazdálkodó Agroprodukt Zrt.-t, vagyis lényegében az első Orbán-kormány idején privatizált pápai állami gazdaságot.

Az ügyletet még a Gazdasági Versenyhivatalnak is engedélyeznie kell.

Sörgyárat vettek Szemereyék

Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán vásárolták meg a Pécsi Sörgyár Zrt.-t az osztrák Ottakringertől. A Szemerey testvérek érdekeltségébe tartozó MAVA Befektetési Kft. és a BanKonzult Commerce Kft. a sörgyár 99 százalékos tulajdonrészét szerezték meg. Közleményük szerint a közel jövőben igyekeznek majd újrapozicionálni az elmúlt években átlagosan félmilliárdos veszteséget elszenvedő sörgyárat.

Tőzsdére lép a Waberer’s

Hétfőn elindult a Waberer’s tőzsdei bevezetése, amelynek ajánlattételi időszaka várhatóan június 29-én zárul. A társaság az árfolyamsávot törzsrészvényenként 5100 és 6300 forint között határozta meg. Az ajánlattétel során nyilvános, illetve munkavállalói ajánlattételre és zártkörű, intézményi befektetők számára fenntartott részvényértékesítésre is sor kerül. A Waberer’s a tőzsdei bevezetésből származó várható bevétel jelentős részét, 32 millió eurót Lengyelország egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő közúti fuvarozószállítmányozó vállalata, a Link felvásárlására fordítaná.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.