valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170628-129014

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170628-129014

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.22.

/ 2017.06.21., szerda 16:47 /

Bevásárolt Csányi agrárcége - A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bonafarm agrár-élelmiszeripari csoport megvásárolta a több mint 10 ezer hektáron gazdálkodó Agroprodukt Zrt.-t, vagyis lényegében az első Orbán-kormány idején privatizált pápai állami gazdaságot.

Az ügyletet még a Gazdasági Versenyhivatalnak is engedélyeznie kell.

Sörgyárat vettek Szemereyék

Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán vásárolták meg a Pécsi Sörgyár Zrt.-t az osztrák Ottakringertől. A Szemerey testvérek érdekeltségébe tartozó MAVA Befektetési Kft. és a BanKonzult Commerce Kft. a sörgyár 99 százalékos tulajdonrészét szerezték meg. Közleményük szerint a közel jövőben igyekeznek majd újrapozicionálni az elmúlt években átlagosan félmilliárdos veszteséget elszenvedő sörgyárat.

Tőzsdére lép a Waberer’s

Hétfőn elindult a Waberer’s tőzsdei bevezetése, amelynek ajánlattételi időszaka várhatóan június 29-én zárul. A társaság az árfolyamsávot törzsrészvényenként 5100 és 6300 forint között határozta meg. Az ajánlattétel során nyilvános, illetve munkavállalói ajánlattételre és zártkörű, intézményi befektetők számára fenntartott részvényértékesítésre is sor kerül. A Waberer’s a tőzsdei bevezetésből származó várható bevétel jelentős részét, 32 millió eurót Lengyelország egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő közúti fuvarozószállítmányozó vállalata, a Link felvásárlására fordítaná.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.