Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.28.

/ 2018.06.27., szerda 15:37 /

Korlátozott cafeteria - Jövőre csak a SZÉP-kártyára utalt támogatás minősül kedvezményes közteherfizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak – derül ki a 2019-es adótörvény tervezetéből.

Így nem lesz adómentesen adható lakás-és mobilitási célú támogatás, kockázati biztosítás, diákhitel-törlesztés, valamint sport-és kultúrautalvány. A kedvezményes adózás olyan juttatásoknál szűnik meg, mint az iskolakezdési támogatás, a helyi utazási bérlet, az önkéntes biztosító pénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás és az Erzsébet utalvány.

Dráguló pálinka

Szintén az adócsomagból derül ki, hogy 17,5 százalékra csökken a szociális hozzájárulási adó, gyermekenként 20 ezer forintra emelkedik a kétgyermekeseknek járó adókedvezmény. Öt százalék lesz az UHT és az ESL tej áfája. Az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után csak a 15 százalék személyi jövedelemadót kell majd fizetni. A cukros üdítők, csipszek, csokoládék, szeszes italok után fizetendő népegészségügyi termékadó ötödével emelkedik, és már kiterjed majd a pálinkára és az Unicumra is. 20 ezer forintig a lakosság átutalásai mentesülnek a tranzakciós illeték alól.

Richter-probléma

A román hatóság felfüggesztette a Richter ottani nagykereskedő cége, a Pharmafarm működési engedélyét az előírások megsértése miatt. A Richter által 2007-ben felvásárolt társaság 500 alkalmazottjával hat regionális raktáron keresztül látja el a gyógyszerpiacot. A Richter szerint a felfüggesztés minimum két hónapig tart majd, és havonta 20 millió euró kiesést jelent.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.