valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20150205-109277

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20150205-109277

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.29.

/ 2017.06.28., szerda 15:20 /

Módosítják a szerencsejáték-törvényt - Az uniós jogba ütközik a magyarországi online szerencsejáték-fogadásra vonatkozó szabályozás több pontja – mondta ki az Európai Bíróság.

A kötelező érvényű döntés értelmében a kormánynak meg kell változtatnia többek között a szolgáltatások szabadságát korlátozó, külföldi társaságokat hátrányosan megkülönböztető rendelkezéseket. Lázár János kancelláriaminiszter jelezte: elfogadják a döntést, és módosítani fogják a törvényt, így a külföldi cégek valószínűleg ismét megjelenhetnek majd a magyar piacon.

Vasutat korszerűsít Mészáros

Mészáros Lőrinc R-Kord Kft.-je és a V-Híd Építő Zrt. újíthatja fel a Püspökladány–Ebes közötti, közel 32 kilométeres vasútvonalat 74,9 milliárd forintból. A beruházás nyomán a pályának alkalmasnak kell lennie 160 km/óra sebességű közlekedésre. A cégeknek korszerűsíteniük kell a vonal vágányhálózatát; megfelelő peronokat, aluljárókat, lifteket és akadálymentes állomási környezetet kell kialakítaniuk. A projekt értékét az állami pályáztató eredetileg 69,1 milliárd forintra becsülte.

Felszállópályán a Diehl

Jelentősen bővíti magyarországi kapacitását a német Diehl Aircabin légi ipari beszállító, mely nyírségi gyárában egyebek mellett az Airbus A350-es gépéhez gyárt belső részegységeket. A társaság a 3,7 milliárd forint értékű beruházás keretében új épületeket húz fel és gépeket szerez be nyírbátori üzeméhez. A 230 új munkahelyet teremtő bővítést a kormány 1,38 milliárd forinttal támogatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Schiffer András: „Így nem lesz itt kormányváltás”

Az ellenzék újra matekozik ahelyett, hogy az országgal foglalkozna, és versenyt üvölt Orbán ellen, akinek pedig igenis jól működött a szimata migrációügyben – ismeri el Schiffer András. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Cirkusz a Szigeten

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.