Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.06.29.

/ 2017.06.28., szerda 15:20 /

Módosítják a szerencsejáték-törvényt - Az uniós jogba ütközik a magyarországi online szerencsejáték-fogadásra vonatkozó szabályozás több pontja – mondta ki az Európai Bíróság.

A kötelező érvényű döntés értelmében a kormánynak meg kell változtatnia többek között a szolgáltatások szabadságát korlátozó, külföldi társaságokat hátrányosan megkülönböztető rendelkezéseket. Lázár János kancelláriaminiszter jelezte: elfogadják a döntést, és módosítani fogják a törvényt, így a külföldi cégek valószínűleg ismét megjelenhetnek majd a magyar piacon.

Vasutat korszerűsít Mészáros

Mészáros Lőrinc R-Kord Kft.-je és a V-Híd Építő Zrt. újíthatja fel a Püspökladány–Ebes közötti, közel 32 kilométeres vasútvonalat 74,9 milliárd forintból. A beruházás nyomán a pályának alkalmasnak kell lennie 160 km/óra sebességű közlekedésre. A cégeknek korszerűsíteniük kell a vonal vágányhálózatát; megfelelő peronokat, aluljárókat, lifteket és akadálymentes állomási környezetet kell kialakítaniuk. A projekt értékét az állami pályáztató eredetileg 69,1 milliárd forintra becsülte.

Felszállópályán a Diehl

Jelentősen bővíti magyarországi kapacitását a német Diehl Aircabin légi ipari beszállító, mely nyírségi gyárában egyebek mellett az Airbus A350-es gépéhez gyárt belső részegységeket. A társaság a 3,7 milliárd forint értékű beruházás keretében új épületeket húz fel és gépeket szerez be nyírbátori üzeméhez. A 230 új munkahelyet teremtő bővítést a kormány 1,38 milliárd forinttal támogatja.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.