Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.05.

/ 2018.07.04., szerda 17:00 /

Drágult a taxizás - A Fővárosi Közgyűlés korábbi döntése értelmében júliustól a 450 forintos taxis alapdíj 700 forintra emelkedett, a kilométerdíj 280-ról 300 forintra nőtt, míg a percenkénti várakozási díj 70-ről 75 forintra.

Ennek következtében egy átlagos, hét kilométer hosszú taxis utazás 2400 forintról 2800-ra drágult.

Mindent látó NAV

Júliustól minden olyan számláról, amelynek belföldi adóalanyra áthárított áfatartalma legalább 100 ezer forint, adatot kell küldeni a Nemzeti Adó-és Vámhivatalhoz. Ezt legkönnyebben számlázóprogram használatával lehet megvalósítani, de a kötelezettség a számlákat kézzel kiállítókra is vonatkozik. Ez tovább fehérítheti a gazdaságot. Ugyancsak július 1-ig kellett beszereltetniük az üzemeltetőknek az étel- és italautomatákba az adatokat maguktól továbbító felügyeleti egységeket, melynek köszönhetően a NAV ráláthat a berendezések forgalmára. A cégeknek az egyszeri 30 ezer forintos regisztrációs díj mellett havi ötezres szolgáltatási díjat is kell fizetniük. Emiatt drágulhatnak az automatás termékek.

Vádemelési javaslat

A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal fejezte be a soltvadkerti takarékszövetkezettel, valamint a Quaestor cégcsoporttal kapcsolatos nyomozást. A takarék betéteseit 2,3 milliárd forint vagyoni hátrány érte. A nyomozás adatai szerint a pénzintézet két vezetője 2004 és 2010 között a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-vel értékpapír vásárlására vonatkozó szerződéseket kötött, amelyekkel valójában a Quaestor-csoport működését, illetve a takarék egyik vezetője fiának cégét finanszírozták.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.