valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170713-124645

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170713-124645

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.06.

/ 2017.07.05., szerda 16:59 /

Csődben a Green Holidays - Több mint ezer embert érint a Green Holidays Kft. csődje.

A múlt vasárnap fizetésképtelenséget jelentő utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító közölte: közel ezren tartózkodnak Törökországban, és vannak további károsultak is, akik későbbi útra fizettek be. A múlt hétvégén elutazott 370 ember elhelyezését hétfői lapzártánkkor csak ideiglenesen oldották meg. A kártalanítás elkezdődött, a limit 500 millió forint.

Könnyítés a lakás-takarékpénztáraknál

Kedvező jogszabályi változások léptek életbe a lakás-takarékpénztárak piacán. Háromról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így az ügyfelek gyorsabban juthatnak hozzá az állami támogatással növelt megtakarításukhoz és a lakáskölcsönhöz. Emelkedett a pénztárak hitelezési tevékenységére vonatkozó korlát is: az eddigi 75 helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként. Az új lakáshitelek 20 százalékát jelenleg a piacvezető lakás-takarékpénztár, a Fundamenta helyezi ki; folyósításai idén akár 15-20 százalékkal, 540 milliárd forint fölé is emelkedhetnek.

Olcsó a Waberer’s

A részvényértékesítés ajánlati időszakának lejárta után az ársáv alsó küszöbén, 5100 forinton határozták meg a Waberer’s Nyrt. papírjainak árát. Az ajánlat teljes összege 22,5 milliárd forint, a folyamat során 860 180 törzsrészvényt értékesítenek. A Waberer’s piaci kapitalizációja a tőzsdére lépéskor több mint 90,2 milliárd forint lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az EP nem fogadta el a kvótát, de választási ajándékot adott Orbánéknak

Nyugalom: nem igaz, hogy „állandó, felső kvóta nélküli migránsbetelepítési rendszert fogadtak el az Európai Parlamentben”. Cecilia Wikström svéd liberális képviselő tervezete maga az agyrém, de kizárt, hogy keresztülmenjen az EP-n és a Tanácson is. A választásra készülő Fidesz viszont komoly ajándékot kapott.