valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20150205-109277

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20150205-109277

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.06.

/ 2017.07.05., szerda 16:59 /

Csődben a Green Holidays - Több mint ezer embert érint a Green Holidays Kft. csődje.

A múlt vasárnap fizetésképtelenséget jelentő utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító közölte: közel ezren tartózkodnak Törökországban, és vannak további károsultak is, akik későbbi útra fizettek be. A múlt hétvégén elutazott 370 ember elhelyezését hétfői lapzártánkkor csak ideiglenesen oldották meg. A kártalanítás elkezdődött, a limit 500 millió forint.

Könnyítés a lakás-takarékpénztáraknál

Kedvező jogszabályi változások léptek életbe a lakás-takarékpénztárak piacán. Háromról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így az ügyfelek gyorsabban juthatnak hozzá az állami támogatással növelt megtakarításukhoz és a lakáskölcsönhöz. Emelkedett a pénztárak hitelezési tevékenységére vonatkozó korlát is: az eddigi 75 helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként. Az új lakáshitelek 20 százalékát jelenleg a piacvezető lakás-takarékpénztár, a Fundamenta helyezi ki; folyósításai idén akár 15-20 százalékkal, 540 milliárd forint fölé is emelkedhetnek.

Olcsó a Waberer’s

A részvényértékesítés ajánlati időszakának lejárta után az ársáv alsó küszöbén, 5100 forinton határozták meg a Waberer’s Nyrt. papírjainak árát. Az ajánlat teljes összege 22,5 milliárd forint, a folyamat során 860 180 törzsrészvényt értékesítenek. A Waberer’s piaci kapitalizációja a tőzsdére lépéskor több mint 90,2 milliárd forint lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Schiffer András: „Így nem lesz itt kormányváltás”

Az ellenzék újra matekozik ahelyett, hogy az országgal foglalkozna, és versenyt üvölt Orbán ellen, akinek pedig igenis jól működött a szimata migrációügyben – ismeri el Schiffer András. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Cirkusz a Szigeten

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.