Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.06.

/ 2017.07.05., szerda 16:59 /

Csődben a Green Holidays - Több mint ezer embert érint a Green Holidays Kft. csődje.

A múlt vasárnap fizetésképtelenséget jelentő utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító közölte: közel ezren tartózkodnak Törökországban, és vannak további károsultak is, akik későbbi útra fizettek be. A múlt hétvégén elutazott 370 ember elhelyezését hétfői lapzártánkkor csak ideiglenesen oldották meg. A kártalanítás elkezdődött, a limit 500 millió forint.

Könnyítés a lakás-takarékpénztáraknál

Kedvező jogszabályi változások léptek életbe a lakás-takarékpénztárak piacán. Háromról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így az ügyfelek gyorsabban juthatnak hozzá az állami támogatással növelt megtakarításukhoz és a lakáskölcsönhöz. Emelkedett a pénztárak hitelezési tevékenységére vonatkozó korlát is: az eddigi 75 helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként. Az új lakáshitelek 20 százalékát jelenleg a piacvezető lakás-takarékpénztár, a Fundamenta helyezi ki; folyósításai idén akár 15-20 százalékkal, 540 milliárd forint fölé is emelkedhetnek.

Olcsó a Waberer’s

A részvényértékesítés ajánlati időszakának lejárta után az ársáv alsó küszöbén, 5100 forinton határozták meg a Waberer’s Nyrt. papírjainak árát. Az ajánlat teljes összege 22,5 milliárd forint, a folyamat során 860 180 törzsrészvényt értékesítenek. A Waberer’s piaci kapitalizációja a tőzsdére lépéskor több mint 90,2 milliárd forint lesz.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!