Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.06.

/ 2017.07.05., szerda 16:59 /

Csődben a Green Holidays - Több mint ezer embert érint a Green Holidays Kft. csődje.

A múlt vasárnap fizetésképtelenséget jelentő utazási iroda vagyoni biztosítékát szolgáltató Uniqa Biztosító közölte: közel ezren tartózkodnak Törökországban, és vannak további károsultak is, akik későbbi útra fizettek be. A múlt hétvégén elutazott 370 ember elhelyezését hétfői lapzártánkkor csak ideiglenesen oldották meg. A kártalanítás elkezdődött, a limit 500 millió forint.

Könnyítés a lakás-takarékpénztáraknál

Kedvező jogszabályi változások léptek életbe a lakás-takarékpénztárak piacán. Háromról két hónapra csökkent a kiutalási időszak, így az ügyfelek gyorsabban juthatnak hozzá az állami támogatással növelt megtakarításukhoz és a lakáskölcsönhöz. Emelkedett a pénztárak hitelezési tevékenységére vonatkozó korlát is: az eddigi 75 helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki áthidaló kölcsönként. Az új lakáshitelek 20 százalékát jelenleg a piacvezető lakás-takarékpénztár, a Fundamenta helyezi ki; folyósításai idén akár 15-20 százalékkal, 540 milliárd forint fölé is emelkedhetnek.

Olcsó a Waberer’s

A részvényértékesítés ajánlati időszakának lejárta után az ársáv alsó küszöbén, 5100 forinton határozták meg a Waberer’s Nyrt. papírjainak árát. Az ajánlat teljes összege 22,5 milliárd forint, a folyamat során 860 180 törzsrészvényt értékesítenek. A Waberer’s piaci kapitalizációja a tőzsdére lépéskor több mint 90,2 milliárd forint lesz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.