Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.13.

/ 2017.07.12., szerda 17:07 /

Itt az idei dinnyebotrány - Hatósági és etikai eljárást kezdeményezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a Tesco ellen, miután az áruházlánc a dinnyeszezon kezdetére jelentős árcsökkentést hirdetett.

A kamara felszólította a Tescót, hogy vonja vissza „a magyar termelőket megalázó, etikátlan akcióját”, melynek keretében a korábbi 249 forint helyett 99 forintra süllyesztette a görögdinnye árát.

Béremelés a vasutasoknál

Harmincszázalékos béremelést ígért a MÁV dolgozóinak a kormány. Orbán Viktor levélben tájékoztatta a vasutasokat a fizetésemelési programról, melyet 2019-ig több lépcsőben fognak végrehajtani. A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy megkezdődött a hazai vasútvonalak korszerűsítése, így 2020-ig 900 kilométer sínpálya újulhat meg Magyarországon.

Instant tésztában az élen

Több mint tízmilliárd forintos beruházással hozott létre új gyárat a japán Nissin Foods Kecskeméten. A főként instant tésztakészítményeket gyártó vállalat 2004-ben telepítette át holland üzemét Magyarországra, ám a termékek iránti növekvő kereslet szükségessé tette egy nagyobb gyáregység kialakítását. Koki Ando, a cégcsoport vezérigazgatója szerint Kecskemét a beruházásnak köszönhetően a társaság európai központjává válik, s fontos szerepet kap a Nissin Foods globális jelenlétének erősítésében is. A vállalat 36 gyárat működtet a világ 19 országában; éves nettó árbevétele meghaladja a 4,1 milliárd eurót.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.