felsooktatasirangsor.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170119-122154

http://felsooktatasirangsor.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170119-122154

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.20.

/ 2017.07.19., szerda 16:59 /

Fél áron a vizes vb-re - A MÁV-csoport akciójának keretében a szurkolók fél áron vonatozhatnak a vizes vb rendező városaiba.

A versenyek valamelyikére jegyet váltó utasok 50 százalékos menetdíjkedvezményt kapnak, ha felmutatják a belépőjegyüket. A MÁV-csoport a sportrendezvényre növelte a járműszerelők, kocsivizsgálók, takarítók, a biztonsági őrök, polgárőrök és a készenléti rendőrök számát, valamint tartalék szerelvények és mozdonyok is készenlétben állnak.

Szépen épül a Lego

Rekordévet zárt 2016-ban a Lego magyarországi leányvállalata. A Lego Manufacturing Kft. nyíregyházi gyára 11 százalékkal, 32 milliárd 969 millió forintra növelte árbevételét, adózott eredménye 13 százalékkal 788,6 millió forintra nőtt. A társaság nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el: a Lego-csoport 85 éves fennállása legmagasabb, 37,9 milliárd dán koronás (1568 milliárd forintos) bevételét könyvelhette el.

Online jegy a tömegközlekedésre

A Budapesti Közlekedési Központ elindította online jegy- és bérletvásárlási felületét, melyen keresztül az utasok teljes árú és tanuló-, félhavi és havi Budapest-bérleteket, illetve 24, 72 órás és hetijegyeket válthatnak. Az online, bankkártyás átutalással megvásárolt jegyet vagy bérletet okostelefonon kell majd bemutatni az ellenőröknek, akik a QR-kód leolvasásával ellenőrzik az érvényességet. A többnapos online jegyet vagy bérletet váltóknak naponta egyszer mindenképp be kell majd lépniük a BKK jegyvásárlási felületére, mert csak így töltődik le az adott napra érvényes azonosítókód.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.