valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20160414-118102

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20160414-118102

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.07.20.

/ 2017.07.19., szerda 16:59 /

Fél áron a vizes vb-re - A MÁV-csoport akciójának keretében a szurkolók fél áron vonatozhatnak a vizes vb rendező városaiba.

A versenyek valamelyikére jegyet váltó utasok 50 százalékos menetdíjkedvezményt kapnak, ha felmutatják a belépőjegyüket. A MÁV-csoport a sportrendezvényre növelte a járműszerelők, kocsivizsgálók, takarítók, a biztonsági őrök, polgárőrök és a készenléti rendőrök számát, valamint tartalék szerelvények és mozdonyok is készenlétben állnak.

Szépen épül a Lego

Rekordévet zárt 2016-ban a Lego magyarországi leányvállalata. A Lego Manufacturing Kft. nyíregyházi gyára 11 százalékkal, 32 milliárd 969 millió forintra növelte árbevételét, adózott eredménye 13 százalékkal 788,6 millió forintra nőtt. A társaság nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el: a Lego-csoport 85 éves fennállása legmagasabb, 37,9 milliárd dán koronás (1568 milliárd forintos) bevételét könyvelhette el.

Online jegy a tömegközlekedésre

A Budapesti Közlekedési Központ elindította online jegy- és bérletvásárlási felületét, melyen keresztül az utasok teljes árú és tanuló-, félhavi és havi Budapest-bérleteket, illetve 24, 72 órás és hetijegyeket válthatnak. Az online, bankkártyás átutalással megvásárolt jegyet vagy bérletet okostelefonon kell majd bemutatni az ellenőröknek, akik a QR-kód leolvasásával ellenőrzik az érvényességet. A többnapos online jegyet vagy bérletet váltóknak naponta egyszer mindenképp be kell majd lépniük a BKK jegyvásárlási felületére, mert csak így töltődik le az adott napra érvényes azonosítókód.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.