Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.08.03.

/ 2017.08.02., szerda 16:38 /

Bankot vett az OTP - Az OTP megvásárolta a Banca Româneăscát, amivel négy százalékra emelkedik a magyar pénzintézet romániai piaci részesedése.

Az 1148 főt foglalkoztató, 109 fiókot üzemeltető Banca Românească a 14. legnagyobb ágazati szereplő a szomszédos országban, ám az OTP már meglévő, 2,1 százalékos részesedésű helyi leánybankjával együtt a csoport a nyolcadik helyre ugrik a rangsorban. Wolf László, az OTP-csoport vezérigazgató-helyettese szerint kedvező esetben 7-8 százalékos arányt is elérhetnek a közeljövőben Romániában.

Kiszáll a Telekom

A Magyar Telekom felhagy a lakossági villamosenergia-kereskedelemmel – derül ki a társaság Gazdasági Versenyhivatalhoz benyújtott engedélykérelméből. A beadványra azért van szükség, hogy a Telekom eddigi ügyfelei egyszerűsített eljárással válthassanak a Démász szolgáltatására. A Magyar Telekom idén március 31-én 91,5 ezer ügyfélnek szolgáltatott áramot, szemben az egy évvel korábbi 95,7 ezerrel. A társaság a lakossági gázszolgáltatásból 2015. augusztus 1-jével lépett ki, üzleti energetikai ügyfeleit pedig 2016. január 1-jével adta át az E2 Hungary Zrt.-nek.

Óriástender-eredmény

Lezárult a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet 200 milliárd forint keretösszegű közbeszerzése, amelyen állami és önkormányzati épületek energetikai felújítására kerestek vállalkozókat. Mindhárom ajánlattevővel keretmegállapodást kötnek, ezek a cégek a West Hungária Bau, a ZÁÉV, továbbá a Dél-Konstrukt és a Zeron konzorciuma. A konkrét munkák kivitelezőjét a három fővállalkozó közül választják majd ki.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.