valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170126-122261

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170126-122261

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.08.17.

/ 2017.08.16., szerda 18:08 /

Új magyar buszok - Száz új autóbusz átadását kezdte meg a győri Kravtex Kft. az Észak- és a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ, illetve a Volánbusz Zrt. számára.

Az október elejéig forgalomba álló új járművekkel 316-ra emelkedik a hazai járműipar fejlesztését célzó nemzeti autóbusz-gyártási program tavalyi bejelentése óta átadott Credo buszok száma. A nyílt közbeszerzésen nyertes ajánlatot adó cégcsoport győri és mosonmagyaróvári gyárai több mint 500 embernek adnak munkát.

Waberer’s: zsebben a Link

Lezárta a Link nevű lengyel cég felvásárlását a Waberer’s – jelentette be Lajkó Ferenc, a nemzetközi fuvarozással és regionális szerződéses logisztikával foglalkozó, biztosítót is működtető magyar társaság vezérigazgatója. Tőzsdei bevezetése óta a vállalat először tett közzé féléves beszámolót, amely szerint 2017 első felében árbevétele 13 százalékkal, 313 millió euróra nőtt, míg nettóeredménye több mint ötödével gyarapodott, elérve a 9,2 millió eurót. A vezérigazgató arra számít, hogy a jövőben a Link lesz a csoport növekedésének egyik motorja.

Kibővítik az M70-est

Az eredetileg becsült nettó 14,9 milliárd helyett 16,7 milliárd forintért alakíthatja négysávossá az M70-es autóutat a Colas Út Zrt. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. konzorciuma, mely egyedüli ajánlattevőként indult a nyílt tenderen. A Letenye és Tornyiszentmiklós, vagyis az M7-es sztráda és a szlovén határ közti autóút nagyjából 21 kilométer hosszú, és a szűkebb, 2x1 sávos szakaszain erősen balesetveszélyes. A beruházás keretében az utat 130 kilométer/órás sebességű közlekedésre alkalmas autópályává bővítik.

 

Rosta

Vörös Szabolcs

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.