Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.08.17.

/ 2017.08.16., szerda 18:08 /

Új magyar buszok - Száz új autóbusz átadását kezdte meg a győri Kravtex Kft. az Észak- és a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ, illetve a Volánbusz Zrt. számára.

Az október elejéig forgalomba álló új járművekkel 316-ra emelkedik a hazai járműipar fejlesztését célzó nemzeti autóbusz-gyártási program tavalyi bejelentése óta átadott Credo buszok száma. A nyílt közbeszerzésen nyertes ajánlatot adó cégcsoport győri és mosonmagyaróvári gyárai több mint 500 embernek adnak munkát.

Waberer’s: zsebben a Link

Lezárta a Link nevű lengyel cég felvásárlását a Waberer’s – jelentette be Lajkó Ferenc, a nemzetközi fuvarozással és regionális szerződéses logisztikával foglalkozó, biztosítót is működtető magyar társaság vezérigazgatója. Tőzsdei bevezetése óta a vállalat először tett közzé féléves beszámolót, amely szerint 2017 első felében árbevétele 13 százalékkal, 313 millió euróra nőtt, míg nettóeredménye több mint ötödével gyarapodott, elérve a 9,2 millió eurót. A vezérigazgató arra számít, hogy a jövőben a Link lesz a csoport növekedésének egyik motorja.

Kibővítik az M70-est

Az eredetileg becsült nettó 14,9 milliárd helyett 16,7 milliárd forintért alakíthatja négysávossá az M70-es autóutat a Colas Út Zrt. és az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. konzorciuma, mely egyedüli ajánlattevőként indult a nyílt tenderen. A Letenye és Tornyiszentmiklós, vagyis az M7-es sztráda és a szlovén határ közti autóút nagyjából 21 kilométer hosszú, és a szűkebb, 2x1 sávos szakaszain erősen balesetveszélyes. A beruházás keretében az utat 130 kilométer/órás sebességű közlekedésre alkalmas autópályává bővítik.

 

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!