Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.10.19.

/ 2017.10.18., szerda 18:06 /

Tesco, Auchan: munkabéke - Megállapodott a Tesco a szűk két hónapja sztrájkkészültséget fenntartó szakszervezeteivel.

Az áruházlánc szeptember 1-jétől visszamenőleg bruttó 179 ezer forintra emeli a havi bérminimumot – mely még további pótlékokkal és bérkiegészítéssel növelhető. A cég a munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében vállalta, hogy több száz fővel bővíti az alkalmazottak számát, és javít a munkaszervezés hatékonyságán. Szintén eredményesen zárult a bértárgyalás az Auchannál, melynek következtében a francia áruházlánc november 1-jétől előre hozott, általános béremelést hajt végre. A döntés az összes nem vezetői beosztású munkatársat érinti, és átlagosan 13,6 százalékos keresetnövekedéssel jár.

Női fájdalomcsillapító a Richtertől

Új nőgyógyászati fájdalomcsillapító terméket dob piacra a Richter, miután licencmegállapodást kötött a Pharmanesttel a svéd cég saját fejlesztésű készítményének értékesítésére. A terméket a magyar gyógyszerészeti társaság elsősorban Európában és Latin-Amerikában forgalmazza majd.

Robotizált a Poli-Farbe

Közel egymilliárd forint értékű beruházással fejlesztette gyártóberendezéseit a bócsai Poli-Farbe festék- és vakolatgyár. A Bács-Kiskun megyei korszerűsített üzemegység egy műszak alatt dupla annyi festéket lesz képes előállítani, mint korábban. Az automatizálás nem jár létszámleépítéssel, az érintett dolgozókat a társaság többi üzemébe csoportosította át.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!