Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.09.

/ 2017.11.08., szerda 15:59 /

Leépítés az Opelnél - Visszaestek a szentgotthárdi Opel-motorgyár megrendelései, ezért a társaság csökkenti kölcsönzött dolgozóinak létszámát.

A gyár már megvált száz munkavállalótól, és várható, hogy az állományt tovább szűkítik – de a tervek szerint a leépítés nem érinti majd az Opel saját alkalmazottait. A társaság szerint a létszámcsökkentés mértéke függ a megrendelések további változásától, de a tendencia alapján valószínű, hogy év végéig megválnak a munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatott valamennyi kollégától.

Fogamzást segít a Richter

Kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a Richter az amerikai Prima-Temppel, melynek révén a magyar gyógyszerészeti társaság – az Egyesült Államok és Kanada kivételével – a világ valamennyi piacán kizárólagos értékesítési jogot szerzett a PriyaRing nevű nőgyógyászati eszközre. A Prima-Temp által kifejlesztett készülék egy peteérést nagy pontossággal előre jelző hüvelygyűrű, mely – rádióhullámokon keresztül – rendszeresen továbbítja a mért adatokat egy kiválasztott okoseszközre, azonosítva a termékenységi időszak kezdetét.

Céget vett Garancsi

Megvásárolta a világ vezető biztonsági és vagyonvédelmi szolgáltatásokat nyújtó társasága, a G4S magyarországi leányvállalatát Garancsi István egy hónapja bejegyzett cége. A váratlan tulajdonosváltásról Lassányi Zsolt, a G4S Biztonságtechnikai Zrt. vezérigazgatója levélben tájékoztatta a cég partnereit. A Videoton FC-t és a Market Építőt is tulajdonló Garancsi István egyedüli részvényese a biztonságtechnikai társaságot megvásárló GaranSec Zrt.-nek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.