Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.09.

/ 2017.11.08., szerda 15:59 /

Leépítés az Opelnél - Visszaestek a szentgotthárdi Opel-motorgyár megrendelései, ezért a társaság csökkenti kölcsönzött dolgozóinak létszámát.

A gyár már megvált száz munkavállalótól, és várható, hogy az állományt tovább szűkítik – de a tervek szerint a leépítés nem érinti majd az Opel saját alkalmazottait. A társaság szerint a létszámcsökkentés mértéke függ a megrendelések további változásától, de a tendencia alapján valószínű, hogy év végéig megválnak a munkaerő-kölcsönzés keretében foglalkoztatott valamennyi kollégától.

Fogamzást segít a Richter

Kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a Richter az amerikai Prima-Temppel, melynek révén a magyar gyógyszerészeti társaság – az Egyesült Államok és Kanada kivételével – a világ valamennyi piacán kizárólagos értékesítési jogot szerzett a PriyaRing nevű nőgyógyászati eszközre. A Prima-Temp által kifejlesztett készülék egy peteérést nagy pontossággal előre jelző hüvelygyűrű, mely – rádióhullámokon keresztül – rendszeresen továbbítja a mért adatokat egy kiválasztott okoseszközre, azonosítva a termékenységi időszak kezdetét.

Céget vett Garancsi

Megvásárolta a világ vezető biztonsági és vagyonvédelmi szolgáltatásokat nyújtó társasága, a G4S magyarországi leányvállalatát Garancsi István egy hónapja bejegyzett cége. A váratlan tulajdonosváltásról Lassányi Zsolt, a G4S Biztonságtechnikai Zrt. vezérigazgatója levélben tájékoztatta a cég partnereit. A Videoton FC-t és a Market Építőt is tulajdonló Garancsi István egyedüli részvényese a biztonságtechnikai társaságot megvásárló GaranSec Zrt.-nek.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!