Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.23.

/ 2017.11.22., szerda 16:38 /

Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, ám nagyobb részük 2025 és 2026 során érkezik majd, a még 2015-ben megrendelt 110 darab A321neo leszállítása után. A beszerzés összértéke listaáron meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, de az összegből az Airbus jelentős kedvezményt adott. A magyar alapítású légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma ezzel 282-re növekszik.

Tulajdonosváltás a Gránit Pólusnál

Kivásárolta a Gránit Pólus ingatlanfejlesztő és -fenntartó társaság kisebbségi tulajdonosát, Peter Munk kanadai üzletembert Demján Sándor. A WestEnd City Centert és a Müpát is fenntartó vállalatcsoportot az új tulajdonosi szerkezetben Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor pedig kisebbségi tulajdonosként vezetik majd. A tranzakciónak köszönhetően egyszerűbbé vált a cégstruktúra, felgyorsultak a döntéshozatali folyamatok, így a társaság szerint minden akadály elhárult az elől, hogy a jövőben újabb nagyszabású fejlesztéseket indíthassanak.

Növekedett a KPMG

Tíz százalékkal, 22 milliárd forintra gyarapította magyarországi forgalmát szeptemberben zárult üzleti évében a KPMG, a világ négy legjelentősebb könyvvizsgáló társaságának egyike. Az adó- és üzleti tanácsadással is foglalkozó cégcsoport 120 fővel növelte itteni létszámát, amely így már meghaladja az 1200-at. Budapestről ügyviteli támogatást is nyújt 35 ország multinacionális vállalatai számára, így jelentős exportot bonyolít le.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.