valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20171214-126692

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20171214-126692

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.11.23.

/ 2017.11.22., szerda 16:38 /

Az új repülőgépek szállítása 2022-ben kezdődik, ám nagyobb részük 2025 és 2026 során érkezik majd, a még 2015-ben megrendelt 110 darab A321neo leszállítása után. A beszerzés összértéke listaáron meghaladja a 17,2 milliárd dollárt, de az összegből az Airbus jelentős kedvezményt adott. A magyar alapítású légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma ezzel 282-re növekszik.

Tulajdonosváltás a Gránit Pólusnál

Kivásárolta a Gránit Pólus ingatlanfejlesztő és -fenntartó társaság kisebbségi tulajdonosát, Peter Munk kanadai üzletembert Demján Sándor. A WestEnd City Centert és a Müpát is fenntartó vállalatcsoportot az új tulajdonosi szerkezetben Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor pedig kisebbségi tulajdonosként vezetik majd. A tranzakciónak köszönhetően egyszerűbbé vált a cégstruktúra, felgyorsultak a döntéshozatali folyamatok, így a társaság szerint minden akadály elhárult az elől, hogy a jövőben újabb nagyszabású fejlesztéseket indíthassanak.

Növekedett a KPMG

Tíz százalékkal, 22 milliárd forintra gyarapította magyarországi forgalmát szeptemberben zárult üzleti évében a KPMG, a világ négy legjelentősebb könyvvizsgáló társaságának egyike. Az adó- és üzleti tanácsadással is foglalkozó cégcsoport 120 fővel növelte itteni létszámát, amely így már meghaladja az 1200-at. Budapestről ügyviteli támogatást is nyújt 35 ország multinacionális vállalatai számára, így jelentős exportot bonyolít le.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.