Összecsaphat a Fidesz a KDNP-vel Pakson

A vidéki nagyvárosokban több helyen – például Miskolcon, Pásztor Albert támogatásával – párthoz szorosan nem kötődő jelöltek mögé állna a baloldal, helyi politikusaik ugyanis elkoptak. S vajon lesz-e Fidesz–KDNP-meccs Pakson? Nagy önkormányzati választási beharangozónk a csütörtöki Heti Válaszban.

Itt a bizonyíték a Gyurcsány-féle pártütésre

Takács István, a Demokratikus Koalíció alapítója a múlt csütörtöki Heti Válaszban azt állította: Gyurcsány Ferenc már 2010-ben előkészítette az MSZP szétszakítását, ám másfél évig még tudatosan erodálta belülről a szocialistákat. A DK cáfolt, jogi lépéseket helyezett kilátásba. Most bemutatjuk Takács bizonyítékainak egy részét.

Jakab András:„Perfekcionizmus nélkül a tudományos munka időpazarlás”

Nemzetközi szinten az egyik legismertebb magyar alkotmányjogász Jakab András, aki másfél évvel ezelőtt pályázaton nyerte el a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Jogtudományi Intézetének vezetését. A Társadalomtudományi Kutatóközpontba integrált kutatóműhely vezetője az összevonás hatásairól, a magyar jogtudomány nemzetközi helyzetéről is beszélt; legfontosabb célja, hogy intézete a külföldi konferenciákra is felkészítő „edzőtábor” legyen.

Böjte Csaba és 30 híresség az elbocsátott szülésznő mellett

Példátlan összefogás egy elbocsátott budapesti szülésznőért és egy szülészorvosért! Böjte Csaba, Bagdy Emőke, Novák Péter, Kubik Anna, Hernádi Judit és a Kokas–Kelemen-házaspár mellett további két tucat híresség áll ki nyílt levélben a Szent Imre Kórházból „kiszorított” természetesszülés-párti szakemberek mellett.

Szóra bírtuk a Szabadság téri emlékmű alkotóját

Gábriel arkangyalban nem Magyarország ártatlanságát akarta megörökíteni, a műleírásban viszont elnagyoltan fogalmazott – nyilatkozza Párkányi Raab Péter. Tisztázó interjú a szobrászművésszel a német megszállást megörökítő alkotásáról, valamint balliberális kollégái „egyeduralmáról és módszereiről”.