100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

/ 2018.03.21., szerda 18:00 /
100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

Újabb ítélet mutatja, hogy védhetetlen a kaszinóbiznisz szabályozása, amin Andy Vajna és néhány más vállalkozó tíz év alatt százmilliárdot kaszálhat, az adófizetők pedig még ennél is többet veszíthetnek. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

2010 után a Fidesz-kormány sok százmilliárdot költött az állam gazdasági terjeszkedésére, így a kaszinókoncessziók kiosztásakor az lett volna természetes, ha mindet megkapja saját cége, a Szerencsejáték Zrt., hogy a kaszinókból ne csak az adók, hanem a nyereség is a költségvetésbe vándoroljon. Ehelyett a lehetőséget olyan üzletemberek kapták, mint a filmipari kormánybiztos Andy Vajna.

A már több éve működő kaszinók nyereségadataiból az látszik, hogy ezzel a döntéssel az állam körülbelül évi 10 milliárd forintról mondott le, azaz a koncessziók 10 éve alatt 100 milliárdról. Ám félő, hogy az adófizetők vesztesége nem csak az említett 100 milliárd forint lesz. Online kaszinót csak olyan cégek működtethetnek, amelyek hagyományosat is. Az illetékes hazai hatóság blokkoltatja a külföldi szolgáltatók oldalainak magyarországi elérhetőségét, és büntetéseket szab ki az üzemeltetőkre. Közülük többen is az Európai Bírósághoz fordultak. Tavaly az Unibet, idén február végén a Sporting Odds nyert, a továbbiakról a magyar bíróságoknak kell dönteniük.

 

 

 

 

Részletes háttér a március 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.