13 éves szerkesztő a Vízy Dorka-díj különdíjasa

Heti Válasz / 2018.05.29., kedd 17:00 /

Ma ünnepelné 45. születésnapját Vízy Dorka. A közkedvelt, 2014 karácsonyán elhunyt újságíró emlékére alapított díjat tegnap délután harmadik alkalommal adták át - már másodjára a budai A Harmadik Hely lakásszínházban. Idén Parászka Boróka Nyomorúságon hízik a béranyaprogram című, a 168 órában megjelent írása érdemelte ki az elismerést.

Borsodi Eszter különdíjas

A díjról szakmai zsűri döntött, amelynek tagjai - a kezdetektől fogva - Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Madarász Zsolt, Szily László és lapunk főmunkatársa, Stumpf András. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak, olyan témákkal – egészségügy, tudomány, környezetvédelem, vallás, művészetek, kultúra- , amelyek Vízy Dorka számára különösen fontosak voltak. Idén száznál több pályázat érkezett, s a zsűri először osztott ki különdíjat: a 13 éves diákújságíró, Borsodi Eszter kapta az elismerést Parfümőr?? Hát az meg micsoda? című írásáért.

Az idei döntősök és cikkeik:

Fülöp Zsófia: Itt felforr az agyvíz

Balavány György: És mégis lapos a Föld

Bolcsó Dániel: Álmodik-e Isten elektronikus bárányokkal?

Kurucz Adrienn: Népbetegség, mégsem vesszük elég komolyan

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.