new.valasz.hu/itthon/mennyire-uthetik-meg-a-fideszt-a-semjen-es-kosa-ugyek-127829

http://new.valasz.hu/itthon/mennyire-uthetik-meg-a-fideszt-a-semjen-es-kosa-ugyek-127829

17 ezer hektáros vadászbiznisz – új területen hódít Mészáros Lőrinc

/ 2017.03.29., szerda 14:56 /

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a felcsúti polgármester családja alapított egy vadászati kft.-t. Azóta lett egy vadásztársaságuk, 17 ezer hektárnyi vadászterületük – és három vadászházat is kiadnak vendégeiknek.

Mindenki megnyugodhat, immár a kormány kedvenc üzletembere is betagozódott a híres, nagy vadászok kasztjába. Először egy éve jött a hír, hogy alapított egy mikrovállalkozást Vért Vadászati Kft. néven. (Vértpuszta Alcsútdoboz külterülete.) Családja később létrehozta a Vál-Völgye Vadásztársaságot, és nemrég elindult az előbb említett kft. honlapja is. „A Vért Vadászati Kft. 17.000 hektár területen végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet. A Gerecse lábánál és az Etyeki-dombságon elhelyezkedő területeken minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható” – írja az oldalon a Mészáros család, de ez csak nettó adat. A weblap ugyanis arról tanúskodik, hogy a Békés megyei Bélmegyer vadászmezeje immár szintén hozzájuk tartozik.

„Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe a vadászterületek közvetlen közelében!
Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal” – ezekkel a hívogató mondatokkal csinálnak kedvet magukhoz, illetve az ellenőrzésük alatt lévő vadászházakhoz Mészárosék.

Három szálláshelyet kínálnak:

– a vérti vadászházat (ez ugyan az állami Vadex Zrt. tulajdona, ám a vállalatban „véletlenül” felügyelőbizottsági tag a Mészáros és Mészáros Kft.-t irányító Halmi Tamás)

– az alcsúti luxusvadászházat (ez papíron is a sajátjuk)

– a bélmegyeri vadászkastélyt (ez pedig a Mészáros Lőrinc által nemrég felvásárolt Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. ékköve)

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.