valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

http://valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

„26 birkafejet kóstoltunk, és megettük az állat egyik szemét”

/ 2014.08.07., csütörtök 08:35 /
„26 birkafejet kóstoltunk, és megettük az állat egyik szemét”

Vágtató lovak, nyílzápor – a hétvégén negyedszer rendezik meg a Kurultajt, 27 töröktudatú nép randevúját. Köztük fontos olajállamokkal, de távolról sem tökéletes demokráciákkal. Csak mi rázogatjuk diktátorok kezét? Nem, de úgy, ahogy mi, nem csinálja senki. Exkluzív összeállításunk a friss Heti Válaszban.

„Egy expedíció alatt 26 birkafejet kellett megkóstolni, és megenni az állat egyik szemét – a másikat ugyanis a helyi vezető fogyasztotta el” – érzékelteti Bíró András Zsolt, a Kurultaj főszervezője, hogy rokonságot nem is olyan egyszerű ápolni a töröktudatú népekkel. A kapcsolatápolásnak e sajátos módja a hétvégén negyedszer megrendezendő hagyományőrző „törzsi találkozó”. Diplomáciai jelentőségét jelzi, hogy már a beharangozó sajtótájékoztatón is képviseltette magát a kazah követség és a török média. A magyar állam pedig 70 millió forinttal támogatja a rendezvényt, amely sajátosan kapcsolódik a keleti nyitás programjához. Tévedés azonban azt gondolni, hogy számunkra a „rokonok” azért lennének fontosak, mert jelentős mennyiségű nyersanyagot importálnánk tőlük, éppen ellenkezőleg. Azerbajdzsánnal a külkereskedelem 99,9 százalékát a magyar export adja, Üzbegisztánnál ez az érték 97, Mongóliánál 98 százalék.

A Kurultaj egyfajta gazdasági-diplomáciai találkozó is egyben. De hogyan szakadt ketté a rendezvény? Miért nincs idén már bösztörpusztai találkozó? Hogyan kerül a főszervező állami díszvacsorákra, és tényleg teljesen történelmietlen rokon népeknek nevezni a törökségi népeket?

Minderről részletesen a Heti Válasz augusztus 7-i számában olvashat. Lapunk elektronikus formában is megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.