A 444.hu jobban teljesít - ezért lehet utálni az újságírókat

/ 2015.01.28., szerda 16:20 /

És azt tudják, hogy miért kerültek be az újságírók is a drogmaffia elleni kommunikációs küzdelem (úgy is, mint tesztpisiltetés) fősodrába? Hát mert ki lesz, aki elkezdi sajnálni a médiamunkásokat (már önmagunkon kívül), pláne kiáll érettünk? A nagy büdös senki. Az újságírókat szinte kötelező utálni, de megvetni minimum.

És még csak nem is csodálkozhatunk olyan nagyon – itt van például az alábbi eset, amely minden mondatában megerősíti az általános vélekedést, hogy az újságíró alsóbbrendű létforma, kvázi féreg.

Tehát: A Common Sense Society rendezett vitát, méghozzá a Chatham House szabály szellemében. Ez a következőt jelenti: a szabály az adott rendezvényen részt vevők által elmondottak közvetlen vagy közvetett idézését tiltja: a rendezvényen a résztvevők szabadon felhasználhatják az ennek során kapott információkat, anélkül hogy érintenék az előadók vagy más résztvevők identitását vagy hovatartozását.

Szóval megtartották a vitát ahova meginvitálták a 444.hu újságíróját is. Erdélyi Péter élt a lehetőséggel, belépéskor aláírta, hogy betartja a szabályokat, aztán persze nem, hanem írt egy cikket, a szervezők szerint ráadásul rosszindulatút – minderről, s az események folyásáról itt olvashatnak részletesen.

A vita szervezői megkérték, hogy ha aláírásilag beleegyezett a szabályok betartásába, akkor ugyan távolítsa már el a cikket az oldalról, de Erdélyi Péter nem volt hajlandó - egyébként nem is szokás ilyesmit tenni.

Amiben az a gyönyörű, hogy akkor majd leshetjük, mikor és ki fog elhívni minket bármilyen zártkörű- és/vagy háttérbeszélgetésre.

Viszont az meg a szervezők felelőssége, hogy miért épp azt az újságírót találják meg, aki a Heti Választ zsebsajtóként emlegetve képes volt megírni azt a butaságot, hogy Élő Anita egy jósnő jövőbelátó képességével 6 napra előre meg tudta jósolni, mivel tematizálná a miniszterelnök a közbeszédet egy olyan merénylet kapcsán (Charlie Hebdo), amit a cikk megírásakor még el sem követtek.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.