valasz.hu/itthon/buda-gardens-ugy-lazar-verengzest-rendezett-a-miniszterelnoksegen-129175

http://valasz.hu/itthon/buda-gardens-ugy-lazar-verengzest-rendezett-a-miniszterelnoksegen-129175

A fagyi visszanyal: baklövés volt jobbikos bérkommentelőket emlegetni

/ 2017.07.27., csütörtök 18:00 /

Nemigen szeretjük, ha baglyok élcelődnek egyes kistermetű városi madárfajták fejméretén.

„Több tízmillió forintért alkalmazott a Jobbik médiafigyelőket, azaz bérkommentelőket annak érdekében, hogy a közösségi oldalakon lejárassák és ellehetetlenítsék azokat, akik bírálják a pártot és annak politikáját” – írta a Magyar Idők. – Az egyik megszűnt alapszervezet elnöke a Magyar Időknek elmondta: ezek az emberek nemcsak azt figyelik, hogy kik miként vélekednek a pártról, de saját tagjaik bejegyzéseit is ellenőrizik. Véleményüket nemcsak saját nevükön, hanem sokszor álneveken regisztrálva osztják meg, ezzel is nyomást gyakorolva. – Stílusuk személyeskedő, kioktató, sokszor nyomdafestéket nem tűrő elemekkel is teletűzdelik véleményüket, amelynek lényege az, hogy aki nem Vona Gábort és a Jobbikot követi, megalázzák.”

Mi tagadás: a bérkommentelés mint foglalatosság finoman szólva sem az emberi létezés netovábbja; nála talán csak a fizetség nélkül, lelkesedésből vagy éppen indulatból elkövetett internetes véleménymondásról lehet lesújtóbb a véleményünk. (A jelenségről itt olvasható az Index alapos cikke.)

Ám miután felocsúdtunk a döbbenettől, hogy mivé is lesz a világ, ha a Jobbik amatőr bértollnokokat alkalmaz, jusson eszünkbe egy korábbi híradás mondjuk az Alfahírről. Tavaly az ellenzéki párthoz közeli portál is közzétette azt a segédletet, amely elmagyarázta a fideszes kommentelőknek, miként támogassák hozzászólásaikkal a költségvetési csalással gyanúsított Simonka György kormánypárti országgyűlési képviselőt. (Arról nem érkezett hír, hogy ezért fizettek-e nekik, és ha igen, mennyit, de ez a körülmény a lényeg szempontjából mindegy is.)  Íme:

Nem győzzük hangsúlyozni: nekünk sem a szélsőjobboldali, sem a cukisodó Jobbik nem kutyánk, nem macskánk, és persze a Fidesz kampánystábjának működését is illő távolságtartással figyeljük. Kommentet írni is egyre ritkábban szoktunk – azt viszont nemigen szeretjük, ha baglyok élcelődnek egyes kistermetű városi madárfajták fejméretén.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.