valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

http://valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

A Fidesz Marcsikáig ment, hogy üssön az ellenzéken – de önmagába botlott

/ 2017.01.08., vasárnap 18:00 /
A Fidesz Marcsikáig ment, hogy üssön az ellenzéken – de önmagába botlott

Visszatekintő: a hét legnépszerűbb bejegyzései

A kormánypártok a Jobbik és a baloldal (volt) szponzoraként beszélnek a Bróker Marcsikával „összekent” Épkar Zrt.-ről. Pedig a cég mára betagozódott Tiborcz István és Mészáros Lőrinc holdudvarába.

Tegnap azzal kacagtattuk meg olvasóinkat, hogy kielemeztük a DK-s Molnár Csaba kisfilmjét, melyben a Fidesz offshore-lovagjait leplezte le, ám végül – tudtán és akaratán kívül – egy tőről metszett gyurcsányista pénzzsonglőrbe botlott. Írásunknak azt a címet adtuk, hogy „Gyurcsányék Svájcba mentek leleplezni a Fideszt – de önmagukba botlottak”.

Még el sem telt 24 óra, de újra klaviatúrát kellett ragadnunk, hiszen most a kormánymédia követte el azt a hibát, hogy elfelejtett körbenézni a Fidesz-felvilágban, mielőtt összeboronálta Bróker Marcsikával a Jobbikot meg a baloldalt. A TV2–Origo–888.hu-buzgalomnak persze előzménye is volt, úgyhogy pillantsunk röviden a múltba:

– Először 2015 áprilisában a PestiSrácok.hu közölte, hogy immár jobbikos brókerbotrányként is emlegetik az egyre nagyobb port kavaró karcagi Kun-Mediátor-ügyet, amely pilótajátékban jelentős, mintegy húszmilliárd forintot is elsikkaszthatott a cég vezetője, Dobrai Sándorné, „leánykori” nevén: Bróker Marcsika. Az asszony – írta a portál – közeli hölgyismerőse volt az Épkar Zrt.-t birtokló Szeivolt Istvánnak, akit 2010-ig a baloldal, később a Jobbik „szekértolójaként” ismertek.

– Amikor a rendőrség 2016 decemberében lekapcsolta Marcsika nagyasszonyt, a Fidesz sajtótájékoztatót hívott össze, hogy közölje: Vona Gábornak, Gyurcsány Ferencnek és a teljes baloldalnak tisztáznia kell, milyen viszonyban álltak Bróker Marcsival és üzleti kapcsolatrendszerével.

– Erre a Fidesz-akcióra reagálva az Épkar Zrt. – ügyvédje útján – arról tájékoztatta a sajtót, hogy a fent idézett (és a kormánypárti kommunikátorok által is citált) PestiSrácok.hu-cikk miatt indított személyiségi jogi pert az internetes újság elbukta, és a kiadónak egymillió forintos sérelemdíjat kellett fizetnie az épület-karbantartással foglalkozó társaság részére.

– A kormányközeli sajtóagytröszt ennek ellenére azzal kezdte a 2017-es esztendőt, hogy a TV2-n, az Origón és a 888.hu-n keresztül újra a világ tudomására hozta: Bróker Marcsinak – aki „rendszeresen csókolózott nyilvánosan” az Épkar Szeivolt Istvánjával – gyönyörű kapcsolata volt a Jobbikkal és a szocikkal.

És akkor nézzük a valóságot! Szeivolt Istvánból kettő is van: apja és fia. Az 1953-as születésű Bróker Marcsikához az idősebbiknek lehetett köze, nem az ifjabbiknak, aki 43 éves, és aki 2003 óta irányítja az Épkart (bár tulajdonosként az „öreg” is maradt a cégnél). Az Origo egyik  feltűnően jól értesült kommentelője még tavaly azt írta az ifjabbik Szeivoltról: ő és felesége (Titanilla) „meghívott vendégként ott volt Orbán Ráhel esküvőjén, mind a templomin, mind a fogadáson.”

Ami biztos: amíg Tiborcz István Facebook-ismerősei a kívülállók számára is láthatóak voltak, addig Szeivolt Titanilla ott szerepelt a kormányfő vejének „baráti csapatában”. Az viszont bárki által ellenőrizhető tény, hogy az Épkar manapság már társtulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe „sodródott” Magyar Építő Zrt.-nek. Sőt, ifjabbik Szeivolt István igazgatósági tag is lett ebben a Fidesz-közeli nagyvállalatban.

Ezúton jeleznénk tehát a Fidesz beszélő fejeinek, hogy a Marcsikával „összekent” Épkar további ekézése határozottan ellenjavallt számukra, ugyanis ezzel nem a Jobbikot és a baloldalt, hanem a kormányzat mögötti új, Mészáros–Tiborcz-féle burzsoáziát bántják.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.