valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

A fideszes államtitkárokat is elviszik, ugye?

/ 2018.03.23., péntek 11:21 /

Fotó: MTI/Soós Lajos


Négymillió-nyolcszázhatvanötezer-ötszáztizenegy dollár és még huszonöt cent. Ekkora összeg, vagyis több mint egymilliárd-kétszázmillió forint parkol Belize-ben annak az offshore cégnek a bankszámláján, amelyiknek az „igazgatója” Szabó Zsolt fideszes képviselő, államtitkár, valamint felesége. Ezt állítja legalábbis a Magyar Nemzet. A részleteket és a dokumentumokat itt tekintheti meg bárki.

A bárkibe természetesen beleértendő: az ügyészség.

A dokumentumok vizslatása után én legalábbis Polt Péterre szegezem pillanatnyilag igencsak szúrós tekintetemet. Én, aki akkor sem sajnálkoztam, amikor a szoci alelnök Simon Gábort vitték el négy éve, a választások előtt épp. Azért vitték el ugye, mert a Szabó Zsolt-féle összeg ötödét találták egy külföldi számláján. Jól tették, hogy elvitték. Vigyék is a bizonytalan eredetű százmilliókat suttyomban, külföldi- és offshore-számlákon tároló politikusokat. Ez volt a véleményem akkor. Ez ma is.

Szabó Zsolt mindenesetre tagadja, hogy neki vagy a feleségének offshore-cége lenne, állítja azt is, hogy nincs köze a pénzhez, valamint jogi lépéseket helyezett kilátásba a Magyar Nemzet ellen.

A sajtóperek viszont hosszadalmasak. Most aztán épp ezért igazán lázasan kellene dolgoznia az ügyészségnek. Ha nincs alapja a gyanúnak, azért, hogy ez kiderüljön. Ha Szabó ártatlan, derüljön ki mielőbb. Ha viszont van alapja, akkor pedig, ahogy Simon Gábor esetében: jöhet a futószár. Még a választások előtt. Ami még mindig finom megoldás lenne egyébként Szabó párttársának javaslatához képest. 

„Egy teljesen új világot kell kezdeni, s az elsőnek, aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét.”

Ezt ígérte Pokorni Zoltán 2010-ben.

Aztán szép lassan kiszorult az országos politikából.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.