"A gyerekeinket csapjuk be"

Klinghammer István a felsőoktatás tervezett átvilágításáról

/ 2013.02.20., szerda 10:59 /

Minőségi követelmények híján értéktelen diplomagyáraknak tartja az egyetemeket és főiskolákat, a hallgatói szerződések rendszeréből nem enged, a kancelláriák bevezetését 2014-re ütemezi - tudjuk meg Klinghammer Istvántól. Az ELTE egykori rektora a napokban lett az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára. (Részletek a 8. heti lapszámban!)

- Minisztériumi pletykából úgy tudjuk, már 2010-ben is be volt dobva a neve mint lehetséges oktatáspolitikus. Mikor értesült arról, hogy kiszemelték?

- Két hete kaptam egy telefont Balog Zoltán miniszter úrtól; hogy korábban volt-e szó rólam, arról fogalmam sincs. Békésen üldögéltem itthon a térképeim felett, nem számítottam a felkérésre. A felsőoktatással kapcsolatos dohogásaimat persze odafönt is ismerhették, így lelkiismereti kérdésnek tartom, hogy ha a segítségemet kérik, igent mondjak.

- Az önt ismerők azt mondják, ügyes és határozott diplomata, igazi "bölcs bivaly". Eligazodik majd a politikai frontokon is? Vannak például fideszes bekötései?

- Nincsenek, párttagságom sem volt sosem, ahogy az úgynevezett holdudvarhoz sem tartozom. Ha van bekötésem, akkor az egyedül szemléletbeli, ezt sosem tagadtam.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.