A Hír TV sztárműsorvezetője: „Simicska Lajos nem a főnököm”

/ 2017.09.09., szombat 08:00 /
A Hír TV sztárműsorvezetője: „Simicska Lajos nem a főnököm”

Nem kormánygyalázó propaganda lesz az Elmúlt 8 év – mondja új műsoráról Szöllősi Györgyi a csütörtöki Heti Válaszban. Olyannyira nem, hogy Hír TV műsorvezetője elárulja: nem is ért egyet a most induló választási sorozat hirdetéseivel, amelyek Orbán Viktort ronda bálnaként ábrázolják.

„– Új műsorában nekimegy a kormánynak? Az »Elmúlt nyolc év« már mint cím is elég egyértelmű utalás.

– A cím jó és találó, a műsor célja ettől függetlenül nem az, hogy nekirontson a kormánynak.

–  A plakáton a hét évvel ezelőtti jóképű, nagyobbal pedig a mai, bálnafejűnek, rondának mutatott Orbán látható. Ez is rendben van?

– A műsor nem erről fog szólni, de nekem sem a címébe, sem a hirdetésbe vagy plakátba nincs beleszólásom. Egyébként nem is láttuk a megjelenés előtt, ezért nem is tudok semmiféle felelősséget vállalni érte. Nem is dolgom. Nekem és a szerkesztőknek a műsorért kell felelősséget vállalnunk.

Ne változzon Staudt Gáborrá! A véleményét kérdeztük.

– Na jó. A plakát nem tetszik nekünk és le is cserélnénk, de úgy tudom, amikor hirdetésként akarták közzétenni, még a Heti Válasz is jelezte fenntartásait. De nem ez a lényeg, hanem hogy miről szól a műsor. Mérleget vonunk, tehát nem tévesztjük szem elől a mérleg egyik serpenyőjét sem.”

Miután Szöllősi Györgyi műsorában leszerepelt a riporter kérdésére válasz helyett mellébeszélő, majd visszatámadó Staudt Gábor jobbikos politikus, az egyik kormánypárti online portál feltette a kérdést: vajon a Jobbik mellett hitet tett Simicska Lajos tulajdonolta Hír TV-nél dolgozik-e még másnap? „Annyira itt dolgozom, hogy épp új műsort fogok vezetni. Simicska Lajossal pedig soha életemben nem találkoztam, nem ő a főnököm, nem is szól bele az adásokba” – mondja a riporter a Heti Válasznak.

A nagyinterjú a szeptember 7-i Heti Válaszban olvasható, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.