valasz.hu/itthon/ferenc-papa-nem-ert-egyet-orban-viktorral-112197

http://valasz.hu/itthon/ferenc-papa-nem-ert-egyet-orban-viktorral-112197

A hitoktatás kudarca a kormányzati propagandával szemben

/ 2018.04.10., kedd 21:00 /

Szomorú és tanulságos történetet osztott meg Facebook-lapján Hodász András atya, a népszerű 777 blog szerzője. Amit a kormányzat az egyik kezével elrendez, a másikkal tökéletesen semlegesíti.

Megyek be reggel az iskolába, a folyosón jön velem szembe az egyik hittanosom. Amikor meglát, elkiáltja magát: „Soros Györgyöt meg kell ölni!” Látom rajta, hogy büszke magára. Én hirtelen lefagyok, csak késve reagálok és rosszul.

Ez a kilenc éves fiú nemrég ötösre felelt a tízparancsolatból. Tudja a főparancsot, és hogy Jézus arra hív bennünket, hogy szeressük a felebarátainkat és az ellenségeinket. Még ha valószínűleg nem is gondolta komolyan (vagy csak nem tudta, mit beszél), egyértelműen úgy tűnik, hogy az – amúgy kötelező – hittanoktatás kudarcot vallott a keresztény kormányzat kitartó propagandájával szemben.

(Forrás: Facebook)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.