A Jobbik legnagyobb problémája: radikálisnak nagy, néppártnak kicsi

/ 2018.05.09., szerda 17:00 /
A Jobbik legnagyobb problémája: radikálisnak nagy, néppártnak kicsi

Bár a Jobbik elnöki és elnökhelyettesi pozíciójára pályázó mind a négy jelöltnek van radikális múltja, leteszik a nagyesküt: a néppártosodás útján nincs hátraarc. A hétvégi tisztújításon a Sneider–Gyöngyösi-kettős esélyes a Toroczkai–Dúró-párossal szemben.

Pihent agyú publicisták sem tudnának az ellenzék, ezen belül a Jobbik helyzetét pontosabban leíró képet kitalálni a május nyolcadikainál. Az Országgyűlés alakuló ülésének napjára a radikális párt a parlament köré tervezett kordon lebontását harangozta be. A harci felbuzdulás parazsát azonban hidegzuhany hűtötte le: kedd reggel a parlament környéke nem volt elbarikádozva. 

Most hétvégi tisztújító kongresszusán a Jobbik saját alapproblémájára próbál választ adni: a párt ahhoz nem kapott elég kevés szavazatot, hogy teljes személyi-politikai újratervezést hajtson végre, és mindent kidobjon az ablakon. Annál viszont nagyságrendekkel kisebb a támogatottsága, hogy azt gondolhassa, csak várnia kell a hatalom megszerzéséig.

Erősen úgy tűnik, hogy marad a néppártosodás, amire a vezetésére esélyes minden szereplő fogadalmat tett, de azt jelenleg senki nem tudja megmondani, ebből milyen politikai stratégia következik. Visszatérhet-e alelnökként Novák Előd? A 2019-es önkormányzati választással dől el 2022? Téma-e még az elnökségre esélyes Sneider Tamás szkinhedmúltja és az elnökhelyettesi posztot megcélzó Gyöngyösi Márton „zsidólistázása”?

  

Mindez kiderül a Heti Válasz május 10-i számából. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.