A Jobbik bepereli a Magyar Hírlapot

/ 2010.03.09., kedd 16:23 /

A Jobbik rágalmazás miatt bepereli a Magyar Hírlapot, mivel a párt szerint a napilap keddi számában tényként közölte a Vona Gábor Jobbik-elnök házasságtöréséről szóló hazug internetes állításokat - nyilatkozta az MTI-nek kedden Novák Előd sajtófőnök.

A Magyar Hírlap egy ismeretlen személy által készített honlapra hivatkozva azt írta, hogy a nős Vona Gábor a szintén házas Pogácsás Mariannal, a Jobbik hajdúdorogi képviselőjelöltjével folytatott intim hangvételű magánlevelezést.

Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke hétfőn közleményben cáfolta a fenti állításokat, és azt közölte, hogy Vona Gábor tavaly már megszüntette iwiw-adatlapját, amelyet szerinte talán titkosszolgálati eszközökkel feltörtek, a nevében esetleg provokatív üzeneteket is küldve.

A párt alelnöke az MTI-nek kedden elmondta: a Jobbik elsőként az Országos Választási Bizottságnál (OVB) tesz feljelentést, mivel jelenleg ettől a testülettől remélhetik a leggyorsabb jogorvoslati lehetőséget. A Jobbik ezt követően sajtó-helyreigazítási pert is indít és polgári peres kártérítést is követel - fűzte hozzá.

Kiemelte: az OVB akár helyreigazításra is kötelezheti a Magyar Hírlapot a választási eljárásról szóló törvény alapján.

Novák Előd hétfői közleménye szerint az elmúlt időszakban "trükkök százaival bővült a Jobbik elleni nagykoalíciós lejárató kampány". A párt sajtófőnöke ide sorolta egyebek mellett azt az esetet, amikor Morvai Krisztinát vádolták pedofíliával, valamint amikor a Jobbik kormányfőjelöltjéről híresztelték, hogy zsidó, vagy cigány származású, illetve esetleg homoszexuális lenne, vagy Putyin pénzelné Oroszországból.

Hozzátette: a Jobbik feljelentést tesz minden olyan médium ellen, amely bármilyen formában közreműködik a "grafikailag is könnyen hamisítható" rágalmak híresztelésében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.