Ügyészséghez fordulhat a Klubrádió vitája miatt a Médiatanács

/ 2012.11.09., péntek 11:33 /

A Médiatanács a Klubrádió kapcsán kialakult jogellenes helyzet miatt az ügyészséghez fordul - értesült a Magyar Hírlap.

A lap pénteki számában felidézi: a fővárosi 95,3 MHz-es frekvenciával kapcsolatban a felek arról vitáznak, hogy egy pályázat valamennyi oldalát - beleértve az üreseket is - alá kell-e írnia a pályázónak. A Médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla legutóbbi jogerős döntése után közölte, megvizsgálja a lehetséges intézkedéseket.

„Ha a hatóság nyertesként hozza ki a Klubrádiót, ahogy a bíróság szeretné, akkor diszkriminálja az aláírások hiánya miatt már korábban kizárt pályázókat" - mondta a lap által megkérdezett médiajogász.

A szakértő szerint a tanács csak jogsértő határozatot hozhat, miután a tanács szerint a médiatörvény szerint a rádió alakilag hibás pályázata miatt az eljárást eredménytelenné kellene nyilvánítania, ehhez viszont módosítania kellene a bíróság szerint eredményes pályázatról szóló határozatát.

A jogász szerint a közigazgatásban gyakran fordul elő hasonló helyzet, s ilyenkor az államigazgatási szervek az ügyészséghez fordulnak, amelynek joga van hivatalból orvosolni a jogellenes döntéseket. Ezt a jogszabályok a Médiatanácsnak is lehetővé teszik - tette hozzá a szakértő.

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Irodaszerekkel a gyermekek felzárkózásáért

A 100%-ban magyar tulajdonú I-COM Irodaellátás Kft. jótékonysági csomagjában szereplő Kapaszkodó Irodaszerek megvásárlásával szeptember közepétől úgy lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy közben a termékek ára nem változott.

Őszi zenei programcsemegék Pécsett – Középpontban a karmester

Újra a zenéé a főszerep Pécsen a Zeneszüret Fesztiválon! A bor és kultúra fellegvárában október 5. és 10. között 22 helyszínen 35 program zajlik majd, a koncertek mellett flashmobok, kiállítások, filmklub, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.