Ügyészséghez fordulhat a Klubrádió vitája miatt a Médiatanács

/ 2012.11.09., péntek 11:33 /

A Médiatanács a Klubrádió kapcsán kialakult jogellenes helyzet miatt az ügyészséghez fordul - értesült a Magyar Hírlap.

A lap pénteki számában felidézi: a fővárosi 95,3 MHz-es frekvenciával kapcsolatban a felek arról vitáznak, hogy egy pályázat valamennyi oldalát - beleértve az üreseket is - alá kell-e írnia a pályázónak. A Médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla legutóbbi jogerős döntése után közölte, megvizsgálja a lehetséges intézkedéseket.

„Ha a hatóság nyertesként hozza ki a Klubrádiót, ahogy a bíróság szeretné, akkor diszkriminálja az aláírások hiánya miatt már korábban kizárt pályázókat" - mondta a lap által megkérdezett médiajogász.

A szakértő szerint a tanács csak jogsértő határozatot hozhat, miután a tanács szerint a médiatörvény szerint a rádió alakilag hibás pályázata miatt az eljárást eredménytelenné kellene nyilvánítania, ehhez viszont módosítania kellene a bíróság szerint eredményes pályázatról szóló határozatát.

A jogász szerint a közigazgatásban gyakran fordul elő hasonló helyzet, s ilyenkor az államigazgatási szervek az ügyészséghez fordulnak, amelynek joga van hivatalból orvosolni a jogellenes döntéseket. Ezt a jogszabályok a Médiatanácsnak is lehetővé teszik - tette hozzá a szakértő.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

Újabb ítélet mutatja, hogy védhetetlen a kaszinóbiznisz szabályozása, amin Andy Vajna és néhány más vállalkozó tíz év alatt százmilliárdot kaszálhat, az adófizetők pedig még ennél is többet veszíthetnek. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.