Ügyészséghez fordulhat a Klubrádió vitája miatt a Médiatanács

/ 2012.11.09., péntek 11:33 /

A Médiatanács a Klubrádió kapcsán kialakult jogellenes helyzet miatt az ügyészséghez fordul - értesült a Magyar Hírlap.

A lap pénteki számában felidézi: a fővárosi 95,3 MHz-es frekvenciával kapcsolatban a felek arról vitáznak, hogy egy pályázat valamennyi oldalát - beleértve az üreseket is - alá kell-e írnia a pályázónak. A Médiatanács a Fővárosi Ítélőtábla legutóbbi jogerős döntése után közölte, megvizsgálja a lehetséges intézkedéseket.

„Ha a hatóság nyertesként hozza ki a Klubrádiót, ahogy a bíróság szeretné, akkor diszkriminálja az aláírások hiánya miatt már korábban kizárt pályázókat" - mondta a lap által megkérdezett médiajogász.

A szakértő szerint a tanács csak jogsértő határozatot hozhat, miután a tanács szerint a médiatörvény szerint a rádió alakilag hibás pályázata miatt az eljárást eredménytelenné kellene nyilvánítania, ehhez viszont módosítania kellene a bíróság szerint eredményes pályázatról szóló határozatát.

A jogász szerint a közigazgatásban gyakran fordul elő hasonló helyzet, s ilyenkor az államigazgatási szervek az ügyészséghez fordulnak, amelynek joga van hivatalból orvosolni a jogellenes döntéseket. Ezt a jogszabályok a Médiatanácsnak is lehetővé teszik - tette hozzá a szakértő.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.