felsooktatasirangsor.hu/itthon/itt-az-igazsag-evente-8-10-ezer-afrikai-es-azsiai-bevandorlot-fogad-az-orban-kormany-127308

http://felsooktatasirangsor.hu/itthon/itt-az-igazsag-evente-8-10-ezer-afrikai-es-azsiai-bevandorlot-fogad-az-orban-kormany-127308

A Klebelsberg-kastély lesz a Magyarság Háza módszertani központja

/ 2011.11.11., péntek 18:28 /
A Klebelsberg-kastély lesz a Magyarság Háza módszertani központja

Láng Zsolt bejelentése szerint jövőre megkezdődhet a Klebelsberg-kastély felújítása.

 

Jövőre megkezdődik a régóta romos állapotban lévő II. kerületi Klebelsberg-kastély felújítása - jelentette be Láng Zsolt polgármester. A kormány ugyanis úgy határozott, hogy a Magyarság Háza intézményének módszertani központját Klebelsberg Kuno egykori lakhelyén alakítja ki. A polgármester szavaiból az is kiderült: a II. kerületi önkormányzat a hidegkúti Klebelsberg művelődési házzal, valamint a Klebelsberg Kuno Emléktársasággal közösen kezdeményezte, hogy a patinás épület szerepet kaphasson a Kárpát-medencei magyarság összefogását célul kitűző program megvalósulásában. A II. kerület és Hidegkút régi vágya teljesül ezzel: a valaha szebb napokat látott épület megújulhat, és olyan funkciót kap, amely méltó egykori lakójához.

A pesthidegkútiak a legnehezebb időkben is szeretettel ápolták Klebelsberg Kuno emlékét, aki 1926-ban költözött feleségével a főváros melletti sváb településre. A maga tervezte gyönyörű kastélyban élt 1932-ben bekövetkezett haláláig. November 13-ai születésnapjának környékén immár tíz esztendeje emléknapokat szerveznek: konferenciával, színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal idézik fel az egykori kultuszminiszter alakját, szerteágazó tevékenyégét.

Az idei ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye volt a Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzat Klebelsberg-díj átadása, amelyet 1992 óta az itt élő polgárok javaslata alapján ítélnek oda. Idén Fülöp Tibor kapta a díjat, aki több mint 30 éve él Hidegkúton. Karitatív és közösségi munkájával érdemelte ki az elismerést, a kitüntetett - aki a Vass Miklós Értelmileg Akadályozottakat Segítő Közhasznú Egyesület, valamint a Budaligeti Polgári Kör elnöke - meghatottan vette át a díjat Csabai Péter elöljárótól. Mint mondta, soha nem az elismerésért tevékenykedett, de óriási öröm számára, hogy a közösség, amely számára mindennél fontosabb, értékeli és díjra érdemesnek tartotta eddigi munkáját.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.