Exkluzív interjú Kármán Irénnel

Heti Válasz / 2012.09.05., szerda 15:22 /
Exkluzív interjú Kármán Irénnel

A Hajógyári-sziget mulatóit ellenőrző Vizoviczki László is megjelent egy olyan éjjeli üzletember-találkozón a Bajcsy-Zsilinszky úti Művészinas Étteremben, ahol a most nyáron őrizetbe vett Portik Tamás részvételével a fővárosi éjszaka befolyásos figurái egyeztettek - emlékszik vissza a megbeszélés egykori szemtanúja, Kármán Irén a Heti Válasznak adott interjújában.

Fotó: Ajpek Orsi

Az újságíró, aki írt és forgatott is az olajmaffiáról, tagadja, hogy intim kapcsolatba került volna az olajmaffia „zászlóshajójaként” ismert Energol Rt. egykori marketingigazgatójával és résztulajdonosával, Portikkal. „Nem volt intimitás. Bizalmi kapcsolatban voltunk. A közelébe akartam menni, a gyengéd szál pedig azt jelentette, hogy próbáltuk egymást szelíd eszközökkel megnyugtatni a szándékainkat illetően. Én azt sugároztam felé, hogy nem kell félnie, nem adatot gyűjtök róla, csak meg akarom ismerni az olajmilliárdosok életét” – állítja Kármán.

A 2000-es években három ember határozta meg az olajügyekről szóló közbeszédet: Kármán Irén, Sándor István, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság „Papa” néven elhíresült exnyomozója, illetve Gyárfás Tamás, aki a Nap Tv-n keresztül jelentős médiafelületet nyújtott a témának; ma már tudjuk, hogy mindhárman kötődtek Portikhoz – veti fel lapunk, amire Kármán úgy reagál: „Nem voltunk egy gépezet. Gyárfás üzletelt Portikkal, luxusingatlanokat cseréltek. Az is evidens, hogy az olyasfajta magánnyomozó-irodák, mint Sándor Istváné, részben az alvilágból élnek. Ha egy korai nyugdíjjal megkínált rendőr magánvállalkozásba kezd, pénzes ügyfeleket keres. Pénz pedig – például – azoknál a maffiózóknál van, akiket ő hivatalánál fogva üldözött.”

Hogy a fiatalkorúak börtönéből szabadult, „csóró” Portik néhány év alatt hogy lett az Energol résztulajdonosa, milyen, eddig ismeretlen üzletágakba vándorolt az olajos pénz, és ki tüntette el azt a kazettát, amin Pető Iván egykori SZDSZ-elnök bájolog a később gengszterhalált halt Fenyő János médiamogullal – mindez kiderül a Heti Válasz csütörtökön utcára kerülő számából, amely a digitalstand.hu-n szeptember 6-tól digitalizált formában is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.