valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

A köztévé exriportere a mai M1-híradókról: abszurd, primitív sulykolás!

/ 2017.11.26., vasárnap 18:00 /
A köztévé exriportere a mai M1-híradókról: abszurd, primitív sulykolás!

„Láttam belehalni is embereket. Ennyit nem ér ez az egész” – mondja a három évtizede tartó médiaháborúról Feledy Péter. Nagyinterjúnk a rendhagyó történelmi dokumentumkötettel jelentkező volt tévériporterrel a csütörtöki Heti Válaszban.

Az 1991-es Kónya–Pető-vita moderátora, a sokszor emlegetett „pizsamás interjú” (Antall Józseffel) készítője, sok más műsor mellett az Ablak és a Záróra vezetője most könyvvel jelentkezik, melyben az év minden napjához rendel egy-egy történelmi eseményt, forrást, dokumentumot. Többek között egyik saját, 1998-ban, tévéalelnökként elmondott beszédét: „A mindenkori kormányok ebben követik kommunista elődeik álláspontját: a jó közszolgálati televízió az, amely a köz fogalmát leszűkíti a kormánypártok szavazóbázisára.”

Feledy azt mondja, azóta sem valósult meg a közszolgálati média Magyarországon. Szerinte „abszurd”, ahogy az M1-híradóban előadott „primitív sulykolás” visszatér a másnap reggeli közrádiós műsorban is. „A közszolgálati televíziónak egyik kötelessége dokumentálni a kort, amelyben működik. Ha 50 év múlva bemegy valaki az MTVA archívumába, vajon megismerheti a bonyolult, sikerekben, nehézségekben, kudarcokban is gazdag mai Magyarország lenyomatát? Nem, nem ismerheti meg.”

Miért mondja Feledy Péter, hogy „elkötelezett fideszesek” között is tapasztal szomorúságot?

Hogy a harminc éve tartó médiaháborúnak már fizikai értelemben is vannak áldozatai?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a november 23-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.