valasz.hu/itthon/beleptunk-buda-elfelejtett-foldalatti-csarnokaba-es-leesett-az-allunk-124485

http://valasz.hu/itthon/beleptunk-buda-elfelejtett-foldalatti-csarnokaba-es-leesett-az-allunk-124485

A köztévé exriportere a mai M1-híradókról: abszurd, primitív sulykolás!

/ 2017.11.26., vasárnap 18:00 /
A köztévé exriportere a mai M1-híradókról: abszurd, primitív sulykolás!

„Láttam belehalni is embereket. Ennyit nem ér ez az egész” – mondja a három évtizede tartó médiaháborúról Feledy Péter. Nagyinterjúnk a rendhagyó történelmi dokumentumkötettel jelentkező volt tévériporterrel a csütörtöki Heti Válaszban.

Az 1991-es Kónya–Pető-vita moderátora, a sokszor emlegetett „pizsamás interjú” (Antall Józseffel) készítője, sok más műsor mellett az Ablak és a Záróra vezetője most könyvvel jelentkezik, melyben az év minden napjához rendel egy-egy történelmi eseményt, forrást, dokumentumot. Többek között egyik saját, 1998-ban, tévéalelnökként elmondott beszédét: „A mindenkori kormányok ebben követik kommunista elődeik álláspontját: a jó közszolgálati televízió az, amely a köz fogalmát leszűkíti a kormánypártok szavazóbázisára.”

Feledy azt mondja, azóta sem valósult meg a közszolgálati média Magyarországon. Szerinte „abszurd”, ahogy az M1-híradóban előadott „primitív sulykolás” visszatér a másnap reggeli közrádiós műsorban is. „A közszolgálati televíziónak egyik kötelessége dokumentálni a kort, amelyben működik. Ha 50 év múlva bemegy valaki az MTVA archívumába, vajon megismerheti a bonyolult, sikerekben, nehézségekben, kudarcokban is gazdag mai Magyarország lenyomatát? Nem, nem ismerheti meg.”

Miért mondja Feledy Péter, hogy „elkötelezett fideszesek” között is tapasztal szomorúságot?

Hogy a harminc éve tartó médiaháborúnak már fizikai értelemben is vannak áldozatai?

 

 

 

 

A teljes nagyinterjú a november 23-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.