A leggazdagabb magyarokra vetették ki hálójukat a szcientológusok

/ 2014.08.21., csütörtök 13:15 /

A leggazdagabb magyarok listájának több tagja, sztárfodrász és celebnő is részt vesz azon a konferencián, amelyet az egymilliárd forintnál nagyobb éves bevétellel gazdálkodó cégeknek hirdettek meg. A kőgazdagoknak szánt Forbes magazinban is meghirdetett esemény résztvevői talán nem is tudják, hogy a szcientológusok vendégei lesznek – értesült a Válasz.hu.

„Magyarországon körülbelül ötezer olyan magyar tulajdonban lévő vállalkozás van, amelynek egymilliárd forintnál nagyobb az éves árbevétele. Ezeknek a cégeknek a tulajdonosai – a tudósok és a művészek mellett – a magyar társadalom legértékesebb tagjai. Ha az Ön cége milliárd feletti forgalmú, akkor Ön is ebbe a körbe tartozik, tehát Top 5000 Magyar Cégtulajdonos” – szólítja meg a leggazdagabb magyarokat egy szeptember 19-20-i konferencia meghívója. A Gödöllői Királyi Kastély 300 fős lovardájába szervezett exkluzív találkozóra ennek megfelelően borsos áron, 225 ezer forint+áfa fejében lehet bejutni.

A céges találkozó hirdetése

A céges találkozó hirdetése

Az esemény előadói között találjuk a leggazdagabb magyarok közül Bige Lászlót és Wáberer Györgyöt, illetve Karsai Béla nagyvállalkozót, de megosztja tapasztalatait a résztvevőkkel Hajas László sztárfodrász, Köteles László, Komlóska polgármestere, valamint a kerekesszékéről és vidámságáról ismert „Mosolyka”, vagyis Hozleiter Fanny. Este pedig a Cotton Club Singers és Zséda szórakoztatja a nagyérdeműt.

Az eddigi nevekből a gyanútlan érdeklődő még nem gondol rosszra, ám ha megtudjuk, hogy az első száz résztvevő meghívást kap a közismerten szcientológus Lenkei Gábor („az orvos, aki szembeszállt a gyógyszermaffiával”) zártkörű előadására, illetve szembesülünk a szervező kilétével, akkor egyértelmű a helyzet. A konferencia ugyanis a Piroska Gyula Tréning Kft. vállalkozása; a cég névadója pedig a szintén prominens szcientológus Piroska Gyula, Gyurcsány Ferenc egykori cégtársa.

És hogy mit érdemes gondolni az egész kezdeményezésről? Ebben segíthet a Szcientológia: objektíven és szubjektíven című blog gazdája, Bonyai Péter (a Heti Válasz által megjelentetett Szcientológus voltam című kötet szerzője), aki így kommentálta a találkozót: „A szcientológia »egyház« a jelek szerint a leggazdagabb magyarok milliárdjaira pályázik.”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.