valasz.hu/itthon/ami-ott-tortenik-az-a-szovjet-idokre-emlekeztet-37518?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1/

http://valasz.hu/itthon/ami-ott-tortenik-az-a-szovjet-idokre-emlekeztet-37518?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1/

A lombikprogram mellett állt ki a tekintélyes magyar jezsuita bioetikus

/ 2017.09.03., vasárnap 07:00 /
A lombikprogram mellett állt ki a tekintélyes magyar jezsuita bioetikus

A püspöki kar elnökének kiszólása felszínre hozta a tényt: a katolikus egyház elveti a mesterséges megtermékenyítést. Ennek ellenére sok hívő és pap pártolja a lombikprogramot – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

„A jó szándék köntösébe bújtatott törvény által, amely figyelmen kívül hagyja a krisztusi értékrendet, észrevétlenül is belopódzik a keresztény értékekre építkező társadalom önfeladásának mételye! Láthattuk ezt legutóbb például a lombikbébiprogram támogatásának növelésével kapcsolatos rendelkezésben” – miközben Veres Andrásnak, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnökének augusztus 20-iki szavai sokakat megbotránkoztattak, tartalmuk csak azt lephette meg, aki nem ismeri a Szentszék elutasító felfogását a témában.

A katolikus egyház ugyanakkor maga is megosztott a kérdésben. A mesterséges megtermékenyítést választó párokat számos pap támogatja, sőt az utóbbi idők egyik legtekintélyesebb katolikus bioetikusa, a jezsuita Somfai Béla már évtizedekkel ezelőtt kiállt az embrióvesztéssel nem járó, harmadik felet igénybe nem vevő, akár a nő testén kívüli megtermékenyítés mellett. A kérdésnek azért is jelentősége van, mert az egyház – az abortuszhoz hasonlóan – kiközösítéssel sújtja azokat, akik a lombikprogramban, akár társtettesként, életkezdeményeket pusztítanak el.

Érvek és ellenérvek az augusztus 31-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.