heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

http://heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

Hétszáz kamion vesztegel Zalában

/ 2013.03.26., kedd 09:02 /

Több mint hétszáz, többségében külföldi kamion vesztegel az időjárási körülmények miatt elrendelt forgalmi korlátozások okán Zala megyében, a sofőrök ellátását karitatív szervezetek is segítik - mondta el a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

Bangó Szilárd közölte: elsősorban Lenti és Rédics térségében, valamint az M7-es autópálya mentén több mint hatszáz teherjárművet helyeztek el kamionterminálokban, pihenőhelyeken vagy szükségparkolókban. További száznál is több jármű az M7-es autópálya Letenyéhez közeli szakaszán, a leállósávon várakozik hétfő óta.

A veszteglő kamionok 10-15 százaléka magyar, a külföldiek között szlovákok, lengyelek, litvánok, csehek és románok vannak legtöbben, az M7-es mellett állók között legnagyobb számban a román kamionosok vannak. A nagykanizsai tűzoltók a hajnali órákban végigellenőrizték a parkolókat, hogy a sofőrök bármilyen segítségre szorulnak-e, de erre nem volt igény.

A kényszerpihenő miatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkatársai ételt és italt kínálnak a várakozóknak, elsősorban azokon a helyeken, ahol nincs lehetőség vásárlásra. Egyelőre azonban megfelelő módon gondoskodnak magukról, és a tapasztalatok szerint a meleg teát is "zömmel tisztelettel visszautasítják" - fogalmazott Bangó Szilárd.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.