valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

Az amerikai magyarok a kisebbségi jogok miatt aggódnak

/ 2011.06.29., szerda 11:40 /

Az Amerikai Magyar Szövetség aggodalmát fejezte ki az emberi jogok megsértése miatt Romániában.

"Bízunk abban, hogy a Budapesten most megnyíló Tom Lantos Intézet erőteljesen felszólal majd az erdélyi magyarokért és a térség más diszkriminációt elszenvedő magyar kisebbségért " - írja közleményében  a legnagyobb amerikai magyar szervezet, az Amerikai Magyar Szövetség, amikor aggodalmát fejezi ki az emberi jogok megsértése miatt Romániában. 

Két évtizeddel a kommunizmus összeomlása után Románia még mindig adós azzal, hogy a magyar kisebbségeknek tett igéreteit teljesítse, pedig az volt a feltétele az ország NATO- és  EU- tagságának - emlékeztet az Amerikai Magyar Szövetség, majd hozzáteszi, hogy mind a román törvények, mind a gyarkorlat messze elmarad  a nyugat-európai elvárásoktól,  és gerjeszti az etnikumok közötti feszültséget.

A magyar kisebbségek elleni atrocitások megnövekedtek az utóbbi időkben, nemcsak az autonómia megtagadásáról van szó, hanem megfélemlítésről, fenyegetésről,  a közéletben való szerep visszaszorításáról, a saját kultúra élvezetének megtagadásáról - hívják fel a figyelmet az amerikai magyarok.   

Az Amerikai Magyar Szövetség elnöke, Koszorús Ferenc sürgeti, hogy a színfalak mögött és nyilvánosan is sürgessék Romániát, hogy tartsa be a magyar kisebbséggel kapcsolatos emberi jogokat. "Az Egyesült Államoknak nyomást kellene gyakorolni Romániára, és biztositani azt, hogy az erdélyi kisebbséget nem fenyegeti kultúrájának és identitásának erőszakos asszimilációja. Mindez valódi demokráciát hozna létre Romániában, szolgálná az Egyesült Államok érdekeit az egységes és szabad Európa megteremtésében"- szögezi le a közlemény, amit kitűnő időzitéssel éppen akkor adtak ki, amikor magas rangú amerikai delegáció Budapesten Tom Lantos nevében kisebbségi politikáról beszél, az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozza

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.