valasz.hu/itthon/deutsch-a-digitalis-oktatast-hianyolja-a-tanarok-koveteleseibol-117792

http://valasz.hu/itthon/deutsch-a-digitalis-oktatast-hianyolja-a-tanarok-koveteleseibol-117792

A melegházasság után következik a poligámia?

/ 2015.07.09., csütörtök 08:17 /
A melegházasság után következik a poligámia?

Most, hogy Írországban népszavazás, az Egyesült Államokban legfelsőbb bírósági ítélet nyitott teret a melegházasságnak, nálunk pedig a Budapest Pride-hét közepette vagyunk, időszerű „enciklopédikus” igénnyel összefoglalni, hányadán állunk a kérdéssel. Idézetek Szőnyi Szilárdnak a csütörtöki Heti Válaszban megjelenő publicisztikájából.

„Homoszexuális jogvédők agresszív megnyilvánulásait, a Budapest Pride provokatív jelenségeit, a meleglobbi vadhajtásait persze minden további nélkül bíráljuk. Felebarátaink nemi identitásának gyalázásától, a buzeránsozástól ellenben tartózkodunk.”

„Miközben konzervatív, keresztény körökben a kudarcok láttán többen úgy érzik, érdemes felülvizsgálni, hogy álláspontjukat kellően meggyőző módon képviselik-e, odaát párját ritkítja az önkritika. Ezért érdemelnek különös tiszteletet azok a liberális személyiségek, akiknek van merszük kiszólni a szivárványkórusból.”

„Arra a tényre tehát, hogy léteznek homoszexuális párok, ne a házasság felhigításával válaszoljunk, hanem tekintsünk úgy, mint kivételre, amely erősíti a szabályt. Máskülönben – vetette fel a homoszexualitást mélységesen elítélő Hit Gyülekezetének egyik képviselője – holnap az lehet a kérdés: miért ne engedélyezzük a poligámiát?”

„Persze ha korunk főideológiája azt jelenti, hogy a férfi is kegyeskedjék porszívózni, és a nő is vacakolhasson éjjel 11-ig a munkahelyén, akkor gond egy szál se. Ha viszont a hadicél a nemek felszámolása, és a világ benépesítése csupa hímnős egyeddel – márpedig, ne legyen kétségünk, az –, akkor nincs pardon.”

A teljes írás – valamint a témához kapcsolódó interjú a Prezi coming outoló vezetőjével, Árvai Péterrel – a Heti Válasz július 8-i számában olvasható, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.