valasz.hu/itthon/marad-az-undor-felesege-becsi-utazasai-kedveert-lett-ugynok-peterdi-pal-118612

http://valasz.hu/itthon/marad-az-undor-felesege-becsi-utazasai-kedveert-lett-ugynok-peterdi-pal-118612

A Merkel-látogatás lényege: óriásberuházások jöhetnek Magyarországra

/ 2015.02.03., kedd 15:05 /

Gyárat építhet nálunk a BMW, a Siemens beszáll a Paksi Atomerőműbe – a VS.hu információi szerint többek között ezek a konkrét beruházási, iparpolitikai megállapodások születtek hétfőn. Helikopterügyben viszont mást hallottunk.

A nagy kézcsókozás és illiberálisozás közepette csak kijött valami érdemi is a tegnapi Merkel-látogatással kapcsolatban: a VS vezető anyaga szerint magyarországi üzem létrehozását mérlegeli a bajor BMW, a Mercedes a jelenlegi kecskeméti gyára mellé újabbat épít, a szintén német Siemens pedig beszáll a Paksi Atomerőmű menedzsmentjébe. A cikk szerzője, Kósa András magyar kormányzati, illetve német gazdasági forrásokra hivatkozik.

A Válasz.hu úgy értesült, az információ erős, nem fogják kormányzati körökből cáfolni. Amúgy sem szokatlan a hétfőihez hasonló látogatások farvízén komoly gazdasági megállapodásokat kötni. Ugyanakkor arról is kaptunk hírt, hogy a VS.hu cikkében megpendített helikopterbeszerzési ügy (ők a francia-német Airbust jelölik meg esélyesként) még nem lefutott történet, ott egyelőre korai lenne kijelentő módban fogalmazni.

Frissítés: kedd este a BMW sajtóosztálya cáfolta, hogy új gyár építésébe kezdenének Magyarországon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.