heti-valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

http://heti-valasz.hu/itthon/humboldt-dijas-kvantumfizikus-alapkutatas-nelkul-nincs-fejlodes-129197

„A mítoszok méltatlanok a Szent Korona eszmeiségéhez”

/ 2018.01.24., szerda 20:00 /
„A mítoszok méltatlanok a Szent Korona eszmeiségéhez”

Negyven éve adta vissza az Egyesült Államok a Szent Koronát Magyarországnak. A csütörtöki Heti Válasz évfordulós összeállításában a koronakutatás ezoterikus vadhajtásaitól és a felségjelvények amerikai kalandjáról faggattunk történészeket.

„A magyar emberek nagy része a megalapozott tudást többre értékeli a legendáknál. Azt gondolom, hogy a „vadhajtások” képviselőit is respektálnunk kell. Ők is szeretik a Szent Koronát, és olykor lehetnek olyan észrevételeik, amelyek fölött a tudomány figyelme esetleg ez ideig átsiklott. Elfogadhatatlan viszont, hogy akad köztük, aki mindenféle összeesküvés-elméletek alapján a tudományos kutatókat azzal vádolja, hogy szándékosan ferdítik el a tényeket” – mondja Pálffy Géza, a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője.

Megkerestük az évfordulóra kötetet író Glant Tibort, a Debreceni Egyetem docensét is, akitől megtudtuk, hogy az amerikai muzeológusoknál jobb őrzőt nem is kívánhattunk volna a Szent Koronának, annak ellenére, hogy néhányan közülük utóbb elismerték: a háború utáni időkben felpróbálták az ereklyét.

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz január 25-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.