A nagy túlélő lelép – Gyárfás Tamás bukása

/ 2016.11.30., szerda 09:30 /
A nagy túlélő lelép – Gyárfás Tamás bukása

Kevés hozzá fogható túlélőt ismerünk; sem a politikai széljárás változása, sem a többszörös médiafelfordulás, sem semmilyen botrány nem tudta megingatni pozícióját. Egészen mostanáig.

Gyárfás Tamás szerda reggel az MTI szerkesztőségét az alábbiak közlésére kérte:

„Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.

Gyárfás a sportdiplomáciában elérte, amit lehetett (a Magyar Úszó Szövetség elnöke, az Európai Úszószövetség, a Nemzetközi Úszószövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke), az ország legnépszerűbb sportolóinak egységfrontjával és az ehhez képest apró, mégis iszonyú kellemetlen kabalabotrányával mégsem bírt el.

Különböző jelekből arra lehet következtetni, hogy a politika legfelsőbb szinteken elengedte az úszóvezér kezét. Ahogy múlt heti cikkünkben mi is írtuk, a kormányközeli média adta a legnagyobb teret a támadóknak, például a Lokál című lapban lépett színre az egykori olimpiai bajnok és sportot felügyelő államtitkár, Czene Attila, aki állítólag esélyes Gyárfás Tamás megüresedő posztjára. A Mediaworkshöz tartozó – vagyis szintén kormányközelbe került – Nemzeti Sport címlapján ma ez a cím virított Gyárfás Tamás fotója mellett:

Ketyeg az óra

Nyilván idő kell még, hogy többet lássunk a lemondás hátteréről és nyerteseiből. Azonban ne feledjük, a fejleményeknek lehet egy nagy vesztese is: a 2017-es vizes világbajnokság. Ez ugyanis igen nagy részben Gyárfás projektje.

Mindössze egy évvel a nagyszabású torna kezdete előtt a szövetséget belháború rázza, az erős embernek tartott elnök pedig az őt ért támadás miatt lelép. Most legyünk erősek!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.