A Táj és Ember Népfőiskola kapta idén a Polgári Magyarországért Alapítvány díját

/ 2011.04.15., péntek 18:13 /

A Táj és Ember Népfőiskola kapta idén a Polgári Magyarországért Alapítvány Fiatalok a Polgári Magyarországért Díját.

A díjazottak Mádl Dalmától, Mádl Ferenc volt köztársasági elnök feleségétől vették át a díjat. Az alapítvány 2006-ban hozta létre a díjat, és minden évben olyan 35 év alatti fiataloknak vagy ilyen fiatalok közösségének adományozza, akik tudományos, közéleti, művészeti, karitatív közösségépítő tevékenységükkel a jelenen átívelő, szellemi, emberi értékeket hoznak létre és tevékenységük jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget - mondta Bíró Ildikó, az alapítvány kuratóriumának tagja.

A kuratórium - amelynek elnöke Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár - a 2011. évi Fiatalok a Polgári Magyarországért Díjat a Táj és Ember Népfőiskolának ítélte oda a természeti-kulturális örökség ápolásáért, a táj és az ember kapcsolatát elsődlegesnek tartó ökológiai tudományos kutatásaiért, a népi tudás értékeinek megőrzéséért. A díjazottak a díjjal járó egymillió forintot, a díj plakettjét és az elismerést tanúsító oklevelet Mádl Dalmától vették át az alapítvány budapesti székházában.

A díjazottakat Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány művelődési és közoktatási minisztere méltatta. Mint mondta: ezek a fiatalok az emberiség legfontosabb problémájával foglalkoznak, azzal a pusztulással, amelynek bolygónk, természeti környezetünk ki van téve. A népfőiskola azt írta a pályázata elejére: a táj arckép, annak az embernek az arcképe, aki ebben él. Andrásfalvy Bertalan szerint a táj a társadalom arcképe is. Összefüggés van a díjátadó felé tartó úton látott pusztuló táj és a társadalom állapota között - hívta fel a figyelmet.

Szerinte a társadalom és a természet párhuzamosan leképezi egymást. A természetet csak ott lehet pusztítani, ahol először az emberek elpusztították a szolidaritást, a jóérzést, a méltányosságot és most itt tartunk - mondta.

A díjazottak - mint biológusok, ökológusok - úgy látják, hogy hagyománya van annak, hogy az ember együtt tud élni a természettel, de ahhoz rendbe kell hozni a társadalmat. Ők feltárják az igazságot, és azt is bemutatják, hogyan lehetne élni - mondta Andrásfalvy Bertalan, aki szerint ezek a fiatalok nagy reménységek mindenki számára.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.