Már nincs brit tiltólistán Orbán fogorvosa

/ 2011.05.21., szombat 08:30 /
Már nincs brit tiltólistán Orbán fogorvosa

Véget ért Bátorfi Béla, a miniszterelnök családi fogorvosának brit kálváriája: az ottani kamara megszüntette egyéves felfüggesztését, és visszaadta angliai engedélyét.

 

A brit fogászati kamara, a General Dental Council (GDC) lezárta Bátorfi Béla fogszakorvossal szemben indított eljárását. A másodfokú határozat azonnali hatállyal visszaadta a magyar fogszakorvos, implantológus angliai engedélyét és megszüntette felfüggesztését.

Az ügy előzménye, hogy a GDC olyan kifogással kapcsolatban indított vizsgálatot Bátorfi Béla ellen, amely a GDC tagsága előtt végzett, tehát visszamenőleges időpontú kezelést érintett. A másodfokú eljárás tanúsága szerint az GDC által felkért angol orvos szakértők egyetlen orvosszakmai eljárással kapcsolatos vádat sem találtak megalapozottnak, így ezt követően az egyik formanyomtatvánnyal összefüggésben folyt a vizsgálat.

Bátorfi Béla húsz éve kezel magyar, és tíz éve kezel angol pácienseket, de fogorvosi kifogást soha, egyetlen esetben sem mutattak fel munkájával és vele kapcsolatban, ahogyan a praxisa alatt személyesen kezelt 40 ezer beteggel kapcsolatban sem - olvasható az ügyről kiadott sajtóközleményben.

Nagy-Britanniából évente több mint húszezren látogatnak Magyarországra abból a célból, hogy nálunk hozassák rendbe fogsorukat. A szigetországban ugyanis szinte elérhetetlen az állami, és méregdrága a magán fogorvosi kezelés, ezért választják sokan hazánkat. Idehaza utazással, városnézéssel együtt egy-kétmillió forintból megoldják a brit páciens komplex fogászati kezelését, míg Angliában ugyanez akár 15 millió forintba is kerülhet.

A magyar fogászati szolgáltatás általában legfeljebb a harmadába kerül annak, mint amennyit egyes nyugat-európai országokban kérnek el a betegektől. Az időről időre felbukkanó rémtörténetek ellenére a külföldi fogászati turisták általában elégedettek a magyarországi kezelés minőségével. Nem véletlen, hogy néhány éve Budapest az európai fogászati turizmus fővárosa.

Bár az angolok nem először függesztettek fel magyar fogorvost különféle, olykor mondvacsinált indokokra hivatkozva, Bátorfi Béla esete azért tart számot a szokásosnál nagyobb érdeklődésre, mert éppen ő lehet az egyik szakember, aki közreműködik a magyar kormány fogászati turizmussal kapcsolatos programjában. Bátorfi a tavaly ősszel létrehozott Orvosi Turizmus Iroda Zrt. (OTI) felügyelőbizottságának elnöke, és a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program egyik alapítója.

Az OTI áprilisban mutatta be a programot, amelynek megalkotását egyben koordinálta. Bátorfi Béla személyével kapcsolatban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Népszava kérdésére elismerte azt a szakmában keringő hírt, hogy ő az Orbán-család fogorvosa.

Az OTI jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal tárgyal az állami szerepvállalás lehetőségéről. A fogászati turizmus ugyanis évi 80-90 milliárd forint bevételt hoz az országnak, de az erősödő verseny miatt szabályozási és egyéb változásokra is szükség lenne. A kormány a 2011. évi központi költségvetés Rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzatából átcsoportosított egymilliárd forintot a Turisztikai célelőirányzatába a hazai fogászati turizmus szektor fellendítése céljából. A pénz felhasználásáról jelenleg még nem született döntés, az a turisztikai célelőirányzat számláján áll.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.