valasz.hu/itthon/itt-a-friss-kutatas-kilott-orban-nepszerusege-gyurcsanynak-annyi-115776

http://valasz.hu/itthon/itt-a-friss-kutatas-kilott-orban-nepszerusege-gyurcsanynak-annyi-115776

A vásárhelyiek a szívükre hallgattak: a polgári Magyarország üzent a Fidesznek

/ 2018.02.28., szerda 16:00 /
A vásárhelyiek a szívükre hallgattak: a polgári Magyarország üzent a Fidesznek

A mozgósítás feljebb-, a Soros-tematika lejjebb csavarásával reagál a Fidesz a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson elszenvedett vereségre. Az ellenzéket életre rázta Márki-Zay Péter sikere, de a városi összefogást nem lehet átültetni országos szintre. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A keresztény-konzervatív családból származó Márki-Zay Péterre a hétvégi polgármester-választáson tömegesen voksoltak olyan hódmezővásárhelyiek, akik soha nem támogatnák a baloldalt. Ám azt érzik: egykori pártjuk vérprofi, de lélektelen gépezet lett, amely a legszelídebb kritikára is őrjöngő sorosozással válaszol. Ezt a lelkiállapotot írta körül a választás után Bencsik Gábor újságíró, a Magyar Krónika főszerkesztője: „Vasárnap egy hívő katolikus, nagycsaládos, nemzeti elkötelezettségű embert választottak polgármesternek – a Fidesz jelöltje ellenében. Talán mert a vásárhelyiek a szívükre hallgattak”.

Milyen következtetést lehet levonni az összes ellenzéki párt által támogatott jelölt sikeréből? Milyen tanulságot vont le a Fidesz a választásból? Mit rontott el a párt a helyi kampányban?

 

 

 

 

Részletes háttér a március 1-jei Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.