Abszurdra sikerült az új gyülekezési törvény: börtön járhat Gyurcsány kifütyüléséért

/ 2018.08.01., szerda 16:45 /
Abszurdra sikerült az új gyülekezési törvény: börtön járhat Gyurcsány kifütyüléséért

Közel 30 év után új gyülekezési törvénye van Magyarországnak, ám nagy bajban lenne a Fidesz, ha 2006-nak ez alapján kellene nekifutnia. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Átrajzolja az új törvénycsomag demokratikus jogainkat. Az egész onnan indult: lehet-e tüntetni a kormányfő háza előtt? Ebbe a kérdésbe Medgyessy Pétertől Orbán Viktorig több kormányfő kapcsán is belefutott a rendőrség, majd a bíróság. Medgyessy esetén egészen Strasbourgig mentek a tüntetők, és ott nyertek a tiltó határozat ellen, Orbán Viktornál pedig az Alkotmánybíróságig jutottak – és ott elbuktak. A döntés értelmében előírták, hogy törvényben kell rendezni azt a kérdést, meddig tart a tüntetéshez való demokratikus alapjog, ha egy másik szabadságfaktorral találkozik: az otthon háboríthatatlanságával, amely a politikusokat is megilleti. Lett tehát alaptörvénymódosítás és új önkormányzati törvény, amelynek értelmében számos eddig jogtalan tiltás októbertől törvényessé válik, viszont olyan érdekes helyzetek jönnek létre, hogy Orbán Viktort – miniszterelnökként – ezután is ki lehet fütyülni, Gyurcsánynál azonban nem árt az óvatosság, mert akár még börtönbe is zárhatnak ezért.

A Heti Válasz furcsa időutazásra hívja olvasóit; megnéztük, milyen lehetőségei lettek volna a Fidesznek az utcai politizálásra, ha 2006-ban a most októberben hatályba lépő új törvény már érvényben lett volna. Nem sok minden...

címlap2018_08_02_300px

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a friss Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.