valasz.hu/itthon/deutsch-a-digitalis-oktatast-hianyolja-a-tanarok-koveteleseibol-117792

http://valasz.hu/itthon/deutsch-a-digitalis-oktatast-hianyolja-a-tanarok-koveteleseibol-117792

Aczél Endre szemöldökét ráncolja

/ 2014.06.03., kedd 12:48 /

Miután a galamus.hu már az egyszeri magyar bítzenekarnál is többször jelentette be megszűnését, nem tudtuk, hogy a szárszóista értelmiség hisztiközlönye még mindig létezik. Aztán egyszercsak, hopp, szembejön Aczél Endre, a Modern Európai Publicista (a továbbiakban: MEP) Heti Válasz-gyalázása.

A MEP-et legutóbbi címlapsztorink ihlette meg, akit érdekel, odaát az egészet megtalálja.

A MEP európaiságból kioktató szövegének sok szórakoztató eleme közül kétségkívül a legmókásabb a vad komcsizás. Mink persze a Binládenorbán kultuszát építjük, előkerül gyorsan a Szabad Nép, Rákosi, meg Sztálin is. Nagy dolog ez a MEP-től, hiszen elméjét olyan közismerten független szakmai műhelyekben csiszolta borotvaélesre, mint a hatvanas-hetvenes évek MTI-je és a nyolcvanas évek MTV-je.

A MEP szövegében csúsztatások keverednek a tényszerűen hamis állításokkal. Egy szóval nem neveztük például a Fideszt a mérleg nyelvének az Európai Parlamentben, pusztán jeleztük: a 12 képviselő (kiegészülve a magyar kormánypárttal kötelékben repülő MKP-s és RMDSZ-es politikusokkal) egy súlycsoportban van a 20 fős francia vagy a 17 fős néppárti spanyol delegációval. MEP fejébe láthatóan az sem fér bele, hogy miért nincsen mindenki elájulva a Néppárt bizottságielnök-jelöltjétől, Jean-Claude Junckertől. Akinek némi szerepe az Eurogroup volt elnökeként a gazdasági válság, khm, ellentmondásos kezelésében talán mégiscsak lehet. Meg mintha az általa képviselt föderalizmusról véleménye az európai polgároknak is lenne, nekünk legalábbis úgy rémlik, hogy május 25-én mondtak valamit – UKIP-estől, Nemzeti Frontostúl, Szirizástúl. A megsemmisítő érv azonban minket is földre vitt, hiszen a MEP szerint Juncker „közismerten tisztességes, kötelességtudó ember” – kvázi egy luxemburgi Gyurcsány Ferenc!

Silvio Berlusconi 2011-es megpuccsolásáról és a magyar párhuzamokról is nyilván egyszerűbb a 168 Óra munkáslevelezőinek érvkészletével dolgozni, mint belenézni Timothy Geithner volt amerikai pénzügyminiszter emlékirataiba, vagy az esetet feldolgozó Alan Friedman cikkeibe. Az veszélyes, a valóság még végül megzavarná MEP-et – valahogy úgy, mint az athéni olimpián a medence hossza.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.