valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Akarja, hogy a parlamentben maradjon a Tisztelt Ház legjobb nője?

/ 2017.09.01., péntek 08:40 /

Érett már a dolog egy ideje. Az MSZP-ből és a szocialisták országgyűlési képviselőcsoportjából az év elején kilépett Demeter Márta júliusban például Felsőtárkányban, az LMP nyári táborában is tiszteletét tette, ahol csupa-csupa jót mondott az ökopártról, de most megvan a nagy bejelentés is: átigazol az LMP frakciójába, később pedig a pártba is beléphet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ki tudja, miért, de Demeter láthatóan a vénasszonyok nyarának kezdetére időzítette bejelentését – talán finom utalás ez, és így is fel kívánja venni a kesztyűt az olyan sztereotíp, szexista megközelítésekkel szemben, amelyekkel egész eddigi politikai pályáján kénytelen volt szembesülni.

Ha fájó, ha nem, tény: a képviselőnő hiába foglalkozott éjt nappallá téve honvédelmi kérdésekkel, hiába ücsörgött a szocialisták elnökségében, eddig mégis benne maradt a „csinicica” imázsában: akárhányszor szavaztatták bulvárlapok vagy az Index a jónépet, mindig övé lett „a parlament legjobb nője” cím.

Az ilyen elnyomó, ciszheteró, privilegizált középosztálybeli fehér szupermacskákra jellemző attitűdtől mi természetesen elhatárolódunk, efféle szavazást sosem indítanánk.

Az efféle szavazásokon részt vevő Demeter-rajongó olvasónak viszont csak egy dolga van, ha szeretné, hogy a parlament legjobb nője jövő ilyenkor is a parlament legjobb nője lehessen: az LMP-re kell ikszelnie '18 tavaszán. Persze Demeter listás helyéről hivatalosan egyelőre nincs döntés, de meg lennénk lepve, ha a jövőjét egyértelműen a politikában elképzelő képviselő nem kapott volna suttyomajánlatot, amikor a közelebbről meg nem határozott zöldségre cserélte a szegfűt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.