Akarja, hogy a parlamentben maradjon a Tisztelt Ház legjobb nője?

/ 2017.09.01., péntek 08:40 /

Érett már a dolog egy ideje. Az MSZP-ből és a szocialisták országgyűlési képviselőcsoportjából az év elején kilépett Demeter Márta júliusban például Felsőtárkányban, az LMP nyári táborában is tiszteletét tette, ahol csupa-csupa jót mondott az ökopártról, de most megvan a nagy bejelentés is: átigazol az LMP frakciójába, később pedig a pártba is beléphet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ki tudja, miért, de Demeter láthatóan a vénasszonyok nyarának kezdetére időzítette bejelentését – talán finom utalás ez, és így is fel kívánja venni a kesztyűt az olyan sztereotíp, szexista megközelítésekkel szemben, amelyekkel egész eddigi politikai pályáján kénytelen volt szembesülni.

Ha fájó, ha nem, tény: a képviselőnő hiába foglalkozott éjt nappallá téve honvédelmi kérdésekkel, hiába ücsörgött a szocialisták elnökségében, eddig mégis benne maradt a „csinicica” imázsában: akárhányszor szavaztatták bulvárlapok vagy az Index a jónépet, mindig övé lett „a parlament legjobb nője” cím.

Az ilyen elnyomó, ciszheteró, privilegizált középosztálybeli fehér szupermacskákra jellemző attitűdtől mi természetesen elhatárolódunk, efféle szavazást sosem indítanánk.

Az efféle szavazásokon részt vevő Demeter-rajongó olvasónak viszont csak egy dolga van, ha szeretné, hogy a parlament legjobb nője jövő ilyenkor is a parlament legjobb nője lehessen: az LMP-re kell ikszelnie '18 tavaszán. Persze Demeter listás helyéről hivatalosan egyelőre nincs döntés, de meg lennénk lepve, ha a jövőjét egyértelműen a politikában elképzelő képviselő nem kapott volna suttyomajánlatot, amikor a közelebbről meg nem határozott zöldségre cserélte a szegfűt.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.