heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Akarja, hogy a parlamentben maradjon a Tisztelt Ház legjobb nője?

/ 2017.09.01., péntek 08:40 /

Érett már a dolog egy ideje. Az MSZP-ből és a szocialisták országgyűlési képviselőcsoportjából az év elején kilépett Demeter Márta júliusban például Felsőtárkányban, az LMP nyári táborában is tiszteletét tette, ahol csupa-csupa jót mondott az ökopártról, de most megvan a nagy bejelentés is: átigazol az LMP frakciójába, később pedig a pártba is beléphet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ki tudja, miért, de Demeter láthatóan a vénasszonyok nyarának kezdetére időzítette bejelentését – talán finom utalás ez, és így is fel kívánja venni a kesztyűt az olyan sztereotíp, szexista megközelítésekkel szemben, amelyekkel egész eddigi politikai pályáján kénytelen volt szembesülni.

Ha fájó, ha nem, tény: a képviselőnő hiába foglalkozott éjt nappallá téve honvédelmi kérdésekkel, hiába ücsörgött a szocialisták elnökségében, eddig mégis benne maradt a „csinicica” imázsában: akárhányszor szavaztatták bulvárlapok vagy az Index a jónépet, mindig övé lett „a parlament legjobb nője” cím.

Az ilyen elnyomó, ciszheteró, privilegizált középosztálybeli fehér szupermacskákra jellemző attitűdtől mi természetesen elhatárolódunk, efféle szavazást sosem indítanánk.

Az efféle szavazásokon részt vevő Demeter-rajongó olvasónak viszont csak egy dolga van, ha szeretné, hogy a parlament legjobb nője jövő ilyenkor is a parlament legjobb nője lehessen: az LMP-re kell ikszelnie '18 tavaszán. Persze Demeter listás helyéről hivatalosan egyelőre nincs döntés, de meg lennénk lepve, ha a jövőjét egyértelműen a politikában elképzelő képviselő nem kapott volna suttyomajánlatot, amikor a közelebbről meg nem határozott zöldségre cserélte a szegfűt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.