valasz.hu/itthon/negy-heten-at-tart-a-nyilvanos-tajekoztatas-59748

http://valasz.hu/itthon/negy-heten-at-tart-a-nyilvanos-tajekoztatas-59748

Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

/ 2017.12.11., hétfő 08:35 /
Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

Soha ilyen népszerű még nem volt a Fidesz. A biztos pártválasztók körében. A Republikon Intézet szerint. A 24.hu számára készített 1000 fős felmérés megmutatta: a kormánypárt még az októberi, rekordmagas 54 százalékos népszerűségét is növelni tudta, 57 százalékra. 2014-ben a Fidesz a szavazatok 45 százalékával szerzett kétharmadot.

A Jobbik 15-ről 13 százalékra esett vissza, az MSZP pedig 11 százalékon áll, az októberi 12 százalék után. A két legnagyobb ellenzéki erő népszerűségvesztéséből a kisebb pártok sem tudtak profitálni: a DK és az LMP 6-6 százalékon áll, a Momentumot 3, az Együtt-PM-et 2 százalékra mérték – jellemző az ellenzéki tragikomédiára, hogy az utóbbi pártszövetség – Karácsony Gergely MSZP-s szerepvállalása miatt – már nem létezik, holott most kérték először, hogy ne külön mérjék őket.

A teljes népesség körében is nyomasztó a kormánypárti fölény, bár a válaszadók 40 százaléka nem tud pártot választani:

  • Fidesz: 34% (+2)
  • Jobbik: 8% (-1)
  • MSZP: 7% (-1)
  • LMP: 4%
  • DK: 3%
  • Momentum: 2%

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.