Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

/ 2017.12.11., hétfő 08:35 /
Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

Soha ilyen népszerű még nem volt a Fidesz. A biztos pártválasztók körében. A Republikon Intézet szerint. A 24.hu számára készített 1000 fős felmérés megmutatta: a kormánypárt még az októberi, rekordmagas 54 százalékos népszerűségét is növelni tudta, 57 százalékra. 2014-ben a Fidesz a szavazatok 45 százalékával szerzett kétharmadot.

A Jobbik 15-ről 13 százalékra esett vissza, az MSZP pedig 11 százalékon áll, az októberi 12 százalék után. A két legnagyobb ellenzéki erő népszerűségvesztéséből a kisebb pártok sem tudtak profitálni: a DK és az LMP 6-6 százalékon áll, a Momentumot 3, az Együtt-PM-et 2 százalékra mérték – jellemző az ellenzéki tragikomédiára, hogy az utóbbi pártszövetség – Karácsony Gergely MSZP-s szerepvállalása miatt – már nem létezik, holott most kérték először, hogy ne külön mérjék őket.

A teljes népesség körében is nyomasztó a kormánypárti fölény, bár a válaszadók 40 százaléka nem tud pártot választani:

  • Fidesz: 34% (+2)
  • Jobbik: 8% (-1)
  • MSZP: 7% (-1)
  • LMP: 4%
  • DK: 3%
  • Momentum: 2%

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.