valasz.hu/itthon/mi-lehetett-a-betlehemi-csillag-valaszol-a-vatikani-obszervatorium-vezetoje-126791

http://valasz.hu/itthon/mi-lehetett-a-betlehemi-csillag-valaszol-a-vatikani-obszervatorium-vezetoje-126791

Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

/ 2017.12.11., hétfő 08:35 /
Alakul a Fidesz újabb kétharmada. Vagy négyötöde

Soha ilyen népszerű még nem volt a Fidesz. A biztos pártválasztók körében. A Republikon Intézet szerint. A 24.hu számára készített 1000 fős felmérés megmutatta: a kormánypárt még az októberi, rekordmagas 54 százalékos népszerűségét is növelni tudta, 57 százalékra. 2014-ben a Fidesz a szavazatok 45 százalékával szerzett kétharmadot.

A Jobbik 15-ről 13 százalékra esett vissza, az MSZP pedig 11 százalékon áll, az októberi 12 százalék után. A két legnagyobb ellenzéki erő népszerűségvesztéséből a kisebb pártok sem tudtak profitálni: a DK és az LMP 6-6 százalékon áll, a Momentumot 3, az Együtt-PM-et 2 százalékra mérték – jellemző az ellenzéki tragikomédiára, hogy az utóbbi pártszövetség – Karácsony Gergely MSZP-s szerepvállalása miatt – már nem létezik, holott most kérték először, hogy ne külön mérjék őket.

A teljes népesség körében is nyomasztó a kormánypárti fölény, bár a válaszadók 40 százaléka nem tud pártot választani:

  • Fidesz: 34% (+2)
  • Jobbik: 8% (-1)
  • MSZP: 7% (-1)
  • LMP: 4%
  • DK: 3%
  • Momentum: 2%

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.