valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

http://valasz.hu/itthon/ami-most-tortent-szinte-peldatlan-torok-kontra-mraz-a-kampanyrol-127226

Állami gigahitel a Tiborcz–Szivek-stábnak – ötcsillagos hotelt nyitnának

/ 2016.12.07., szerda 13:55 /

Nemcsak a Mahart-házat, hanem az azt körülölelő teljes tömböt megszerezte egy Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül: a Vörösmarty térrel összeérő épületegyüttest ötcsillagos óriásszállóvá fejleszthetik – az állami Eximbank 15 és a Gránit 2 milliárdjából.

Egy hónapja kiderítettük: a kormányfő vejéhez és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezéréhez köthető cégeké lett a Mahart-ház. Az ingatlanprojekthez kétmilliárd forintos kölcsönt is „kibrusztoltak” a részben állami tulajdonú Gránit Banktól.

Szivek Norbert MNV-vezér a dunaszerdahelyi FC Dac 1904 stadionavató mérkőzésén (forrás: Parameter.sk)

Szivek Norbert MNV-vezér a dunaszerdahelyi FC Dac 1904 stadionavató mérkőzésén (forrás: Parameter.sk)

A csütörtöki Heti Válaszban egyértelművé tesszük: a Mahart-ügylet valójában egy jóval grandiózusabb tervbe illeszkedik. A Szivek Norbert magánstábjából „kiemelt” Lingvai Brigitta ugyanis nemcsak azt a céget (Viona Kft.) vezeti, amelyen keresztül Tiborcz Istvánék főtulajdonosok lettek a Pesti Vigadó melletti épületben, hanem azt is (Dorottya Investment Zrt.), amelyik a Mahart-házat közrefogó, háromnegyed tömbnyi palotaegyüttest birtokolja. E nagyobb házrész fejlesztéséhez (melybe a korábbi tulajdonos ötcsillagos Marriott-szállót tervezett) az Eximbank nyújt ötvenmillió eurós, azaz bő 15 milliárd forintos keretösszegű álomhitelt. (Lingvai kettős státusza arra utal, hogy hamarosan akár egyesíthetik is a Mahart- és a Marriott-projekteket, és az egész háztömb egyetlen luxusintézménnyé válik.)

Szivek Norbert magánstábja emellett az utóbbi másfél évben bevásárolta magát a Szervita téri Török Bankház épületébe, luxuslakópark-kialakításra készül a Duna-part XIII. kerületi szakaszán, tárgyal egy félbemaradt, szintén ötcsillagos visegrádi hotel befejezéséről, továbbá egy lehetséges dombóvári bevásárlóközpont-helyszínt is bekebelezett.

 

 

 

Minderről részletesen a december 8-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.